Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroduons succé i genrepet

Snart ska de vara med i varsitt stort mästerskap. I helgen slog Fanny Ernestam och Fanny Runheim till och vann guld i världsungdomsspelen.

Annons
Fanny Ernestam, en av två framgångsrika KFUM-representanter på världsungdomsspelen.

Fanny Ernestam, 17, och Fanny Runheim, 16, har stora utmaningar framför sig. I helgen, från 3-5 juli, var KFUM Örebro-tjejerna med och representerade Sverige i världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg.

Det slutade på bästa tänkbara sätt för duon. Ernestam vann trestegstävlingen för seniorer efter att ha hoppat 12,98, medan Runheim tog hem segern i F16-klassens längdhopp tack vare ett hopp som mätte 5,82.

Fanny Ernestam kommer att representera Sverige i tresteg på ungdoms-VM i colombianska storstaden Cali som tar sin plats 15-19 juli. För Fanny Runheim, som ska tävla i 100 meter sprint, står ungdoms-OS på menyn. Tävlingarna hålls i Georgiens huvudstad Tbilisi mellan 27-31 juli.

Elin Östlund tog silver på 100 meter. Hon sprang på 11,69 i finalen. KFUM-löparen kommer att vara med i det svenska stafettlaget på 4x100 meter i Diamond league i schweiziska Lausanne på torsdag.

Mer läsning

Annons