Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrotalangen EM-sexa – trots skadan 

Hon har haft skadebekymmer hela våren. Men lagom till U23-EM hittade Elin Östlund formen – och ledde Sverige till bästa placeringen någonsin i korta stafetten.

Annons
Elin Östlund.

Efter en strulig och skadefylld säsongsinledning fick KFUM Örebros Elin Östlund biljetten till U23-EM i sista stund – och kastades rakt in som startlöpare i finalen på korta stafetten, 4x100 meter.

– Jag var faktiskt lite nervös innan, jag är inte alls en bra starter egentligen. Har aldrig lyckats med förstasträckorna. Men nu satt den, säger hon.

Facit: En sjätteplats – en placering Sverige aldrig överträffat i U23-EM:s historia. Östlund låg i mitten av fältet när hon växlade till Hanna Adriansson, som sedan lämnade pinnen vidare till Daniella Busk innan Caroline Sandsjoe avslutade.

– Jag är jättenöjd, trodde inte att det skulle gå så här bra, säger Östlund glatt, på telefon direkt från EM-banketten.

I fjol tog Östlund SM-silver på 100 meter i äldsta juniorklassen, K22, på tiden 11,92. I år, som sistaårsjunior, är bästa noteringen 12.05. Det hoppas Östlund nu kunna toppa.

– Hade trott att det var kört att komma med hit, så jag har haft fokus på SM i september efter skadan. Gör jag det riktigt bra vore det så klart jättestort att komma med till Finnkampen. Men först och främst blir det Wind sprint i Sundsvall nästa helg och junior-SM, säger Östlund.

Mer läsning

Annons