Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överlägsen i Sverige efter nya rekordet

Hela svenska friidrottseliten på plats. Då visade KFUM Örebros Abdiqani Khadar klassen. I Karlstad GP slog han sitt eget distriktsrekord på 800 meter och förbättrade sitt eget svenska årsbästa.

Annons
Abdiqani Khadar.

Abdiqani Khadar är KFUM Örebros senaste jättetalang, som efter blott nio månaders friidrottsträning på försommaren började göra mäktiga resultat.

Redan då, för en dryg månad sedan, slog Khadar Peter Virtanens över 30 år gamla distriktsrekord i P16-klassen på 800 meter när han noterade 1.56,65. En tid som dessutom är svenskt årsbästa i klassen.

På tisdagen, i svenska stortävlingen Karlstad GP, slog Khadar till igen. I D-finalen på 800 meter sprang Khadar i mål på 1.55.52, och förbättrade därmed distriktsrekordet och årsbästat med över en sekund. Bäst i Sverige i år är Khadar nu med nästan 4,5 sekunder.

Två år äldre klubbkompisen Abshir Aweys var ännu starkare på upploppet och gick i mål på personliga rekordet 1.55.30, vilket gör att han klättrar från åttonde till sjätte plats på årsbästalistan i P19-klassen.

Mer läsning

Annons