Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skugge missnöjd efter GP

Det individuella loppet gick inget vidare - men Julia Skugge gjorde i alla fall ett okej stafettlopp i Göteborgs GP på lördagen.

Annons
Julia Skugge

Nej, 12.10 och en fjärdeplats på det individuella 100-metersloppet var ingen tid som gladde Glanshammar-löperskan.

– Jag vet inte vad som hände, jag har inte hunnit analysera det än. Det var ett dåligt lopp, helt enkelt. Jag har inte sprungit så bra på Slottsskogsvallen tidigare. Och det var flera som inte heller sprang på topp.

Stafetten, där Julia Skugge sprang som reserv för Carolina Klüft tillsammans med Lena Berntsson, Elin Backman och Moa Hjelmer, gick alltså aningen bättre.

Lag-EM nästa helg

– Det blev en okej tid. Växlingarna var sådär, vi hade hunnit träna så mycket, men löpningen var godkänd, säger Julia som härnäst har att se fram emot lag-EM i Stockholm den kommande helgen.

– Jag är en av sex uttagna till stafetten och på torsdag tas laget ut. Självklart hoppas jag på en plats där, men det finns ett extrainsatt 100-meterslopp för reserverna. Så oavsett kommer jag få springa, så det ska bli kul.

Det var även andra friidrottare från länet som deltog i Göteborgs GP. Längdhopparen Andreas Otterling, KFUM Örebro, gjorde sitt bästa resultat för säsongen med 7.39 och blev fyra. Och klubbkamraten Jiannis Smalios blev tvåa i spjuttävlingen med ett kast på 74.29.

Mer läsning

Annons