Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skugge "persade" igen

Julia Skugge, 24, slog sitt personliga rekord – igen.
Men uttagningen till friidrotts-EM dröjer.
– Beskedet kommer på måndag eller tisdag, säger örebroaren.

Annons

Sprintern Julia Skugge, Glanshammar, är i storform just nu. Under söndagseftermiddagen förbättrade hon än en gång sitt personliga rekord på 100 meter när hon besegrade övriga svenskor i SSG Wind Sprint i Sundsvall.

Skugges nya rekordnotering lyder 11,63 – och den tiden satte hon redan i försöken.

– Det känns hur bra som helst att äntligen få utdelning. Nu har det kommit en rejäl sänkning och inte bara en hundradel här och där, säger Skugge som gick in i säsongen med ett personbästa på 11,77.

Skugge var bäst av alla i sitt försöksheat och följde upp det med 11,65 i finalen. Finaltiden räckte till en andraplats bakom en brittisk löpare och Julia var därmed bäst av samtliga svenskor.

– Det betyder jättemycket, det är vad jag vill vara. Det känns skönt att kunna springa bra under pressen vi har på oss från sprinttränaren och det var många tjejer som gjorde bra tider.

Men den definitiva uttagningen till EM-laget i stafett dröjer några dagar till.

– På den här tävlingen kunde man få split-tider på 30, 60, 80 meter och så vidare. Kaptenerna ville kolla på dem innan de tar ut laget, säger Julia.

Men du borde väl i princip vara klar för EM redan nu?– Jag är i bra form och har sprungit förstasträckan på alla stafetter hittills. Men jag vill inte ta ut något i förväg. Nu blir det några dagars nervös väntan.

EM avgörs i Helsingfors 27 juni-1 juli.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons