Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frövitalang nära EM-medalj

Anna Bernholm, 22, hade chans på EM-medalj i eftermiddag – men föll i återkvalet om bronset i judo-EM i Budapest.

Annons

Anna Bernholm är ensam svenska om att ha stått på pallen i en GP-tävling.

På fredagseftermiddagen kunde 22-åringen från Förvi judoklubb ha följt upp med en ännu finare medalj. På EM i Budapest hon sig nämligen till finalpasset i damernas 63-kilosklass en vinst och en förlust på förmiddagen.

Bernholm inledde med att utklassa ukrainskan Svitlana Chepurina efter att ha tagit ledningen redan efter tio sekunder, och var sedan länge i förarsätet mot förstaseedade världstvåan Clarisse Agbegnenou från Frankrike, men fick till slut ge sig i gruppfinalen.

Istället för kamp om guldet blev det därmed återkval om en bronsmedalj för Bernholm, som hade behövt vinna två matcher för att knipa tredjeplatsen. Men det tog stopp direkt. Österrikiskan Hilde Drexler avgjorde med en ippon efter 3.10.

Ett bittert slut, tyckte förbundskapten Robert Eriksson, från Karlskoga.

– Annas insats i dag bådar gott inför framtiden. Anna går in och försöker kasta och hon backar aldrig, precis det som behövs, säger han i ett pressmeddelande.

Agbegenou tog guldet efter att ha slagit ryska Marta Labazina i finalen.

Bernholm kommer från värmländska Molkom, men flyttade till Frövi för att plugga på judogymnasiet för sex år sedan och har sedan blivit kvar, studerar numer på Örebro universitet och bor i Lindesberg. Hon ingår i SOK:s topp- och talangprogram inför OS i Rio de Janeiro 2016.

Mer läsning

Annons