Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frövitalang nära slå ut världsmästaren

Om tre år ska hon slåss om OS-medaljer i Rio de Janeiro. I dag var Frövitalangen Anna Bernholm nära att slå ut regerande världsmästaren ur VM i samma arena.

Annons

Anna Bernholm, den 22-åriga Frövitjejen som är en av svensk judos största talanger, inledde VM i Rio de Janeiro med en väntad seger över argentinska Mariana Lopez. Kontrade en dålig attack från motståndare och fick in en ippon för att avsluta matchen.

I andra omgånge blev motståndet svårast tänkbara, franska regerande världs- och Europamästaren Gevrise Emane. Men faktum är att Bernholm, 24:a på världsrankingen, var på väg att besegra storfavoriten. Hon fick en yuko och ledde länge matchen, men när Emane först fick in en yuko och Bernholm därefter blev varnad vann den franska judokan på grund av varningen.

– Att som 22-åring gå in och vinna när hon skall vinna och gå helt jämt med den kanske största guldfavoriten är mycket imponerande och framtiden ser mycket ljus ut, säger svenske förbundskaptenen, karlskogingen Robert Eriksson, i ett pressmeddelande.

Bernholm kommer från värmländska Molkom, men flyttade till Frövi för att plugga på judogymnasiet för sex år sedan och har sedan blivit kvar, studerar numer på Örebro universitet och bor i Lindesberg. Hon ingår i SOK:s topp- och talangprogram inför OS 2016, som avgörs just i Rio de Janeiro.

Mer läsning

Annons