Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra saker som kan knäcka ÖSK

Annons

Det kom ett sms precis när matchen var slut.

Grym match, skrev Håkan.

Visst var det grymt. Det var en grym smäll i skallen på Kim Olsen, det var en grym andra halvlek, det var en grym vändning men framför allt ett grymt slut.

Allt det grymma skrev ett nytt kapitel i den dramatiska tvekampen mellan ÖSK och Trelleborg. Två klubbarna som är så långt ifrån varandra geografiskt men alltid är på samma plats i serietabellen, oavsett om det handlar om allsvenskan eller superettan.

Den här gången var ÖSK några tillagda sekunder ifrån seger. Tre poäng som hade gett lite marginal till bottenlagen under strecket. Vändningen från underläge till ledning med 3-2 hade dessutom lyft laget mentalt inför fortsättningen.

Andreas Drugges kvittering fick istället augustikvällen att verka lite extra mörk här i Trelleborg. Allsvenskans bottenregion blev en tuffare plats att visats i och när solen går ned i Östersjön utanför hotelrummet fönster så inser jag att det finns annat att oroa sig för än algblomning om du är ÖSK-supporter.

Bottenlagen fortsätter att ta skrämmande många poäng

Det här är fyra saker som kan knäcka ÖSK i höst: nu var Ljungskile bara sekunder från att vinna borta mot Hammarby. Och Gefle reste sig likt fågeln Fenix och vann med 3-0 mot Halmstad. Hur sjutton gick det till? Tur att IFK Norrköping håller stilen och är gediget usla. Vem tränar förresten det laget den här veckan, Jingblad eller Cratz, eller kanske båda?

Den otäckt slitna ÖSK-truppen För någon vecka sedan kändes truppen bred och konkurrensen var hård. Nu ser de många plötsligt ut som om de är redo för ålderdomshemmet. Wikström hade ont i hela kroppen, Kihlberg har ont i höften, Gerzic har ont i låret och Holgersson fick en fulsmäll och blev knäskadad, igen. Då har jag inte ens nämnt att Walker reste ned till Skåne liggande i busschaffisens sovkabyss för att skona en ond rygg.

Hotet om en avstängningskris Inför TFF-matchen hotades fem spelare i startelvan av avstängning vid en varning. Efter Bertin Zés gula kort i går är sex spelare hotade i den redan tunna truppen.

Det tuffa spelprogrammet Närmast väntar Göteborg, hemma, Kalmar, borta och Elfsborg, hemma på det svartvita laget. Då måste den första skrällsegern mot något av topplagen komma, annars är ÖSK under strecket inför hösten.

Det är bara augusti men hösten blir grym.

Fler intryck från Vångavallen:

Bertin Zé skulle kanske haft frispark när han föll inne i straffområdet, sekunden innan Andreas Drugges 3-3-mål. Men i stället för att ligga på rygg och klaga på domaren skulle den väldige mittbacken ha varit tuffare från början. Nu gick han in i duellen med dålig balans och fick betala ett högt pris.

Robin Staaf ser ut som en division 2-spelare som har grillat för mycket under semestern. Men på Vångavallen visade han att han är allsvensk.

Per Johansson kommer att bli viktig under hösten. Mot Trelleborg hoppade han in på mittfältet och nickade fram till ett mål. Han kommer att täta flera luckor i ÖSK-truppen innan hösten är över.

Eric Bassombeng petar och springer. Svårare behöver det inte vara att skaffa sig till ett fruktat rykte i allsvenskan. När ÖSK bara hade tio man kvar på planen fick kameruniern fria tyglar och var ytterst nära att säkra segern.

Mer läsning

Annons