Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge Hatami chansen i landslaget

Tre gånger tidigare under den här säsongen hade Lif Lindesberg spelat oavgjort. Vid samtliga tillfällen har motståndarlaget gjort matchens sista mål och därmed snuvat de brandgula på segerns sötma.

Annons

Men inte i går. Då var det äntligen de brandgulas tur att få sista ordet. Tobias Warvne dundrade in 27-27 med bara tre sekunder kvar och när slutsignalen gick hoppade Lif-spelarna runt i en ringdans som annars brukar vara förbehållen de tillfällen när laget har fixat två poäng.

Visst var en poäng en seger. Med tre omgångar kvar att spela är det helt plötsligt Lif Lindesberg som sitter i förarsätet i jakten på en slutspelsplats. Ystads IF, IFK Ystad och Trelleborg är i tur och ordning de tre Skånelag som Ilija Puljevics manskap har kvar att möta.

På pappret ska det vara minst fyra brandgula poäng i de matcherna. Men det är som bekant inte där som det avgörs. Nyligen fick till exempel Skövde rejält med pisk av redan avsågade IFK Ystad så att plocka ut någon slutspelsplats i förväg är nog bara dumt.

En fråga man kan ställa sig är givetvis om Lif Lindesberg har någonting i ett SM-slutspel att göra. Om laget lyckas tråckla sig vidare som åtta lär Sävehofs tränare Rustan Lundbäck inte tveka många hundradelar innan han pekar ut Lif som kvartsfinalmotståndare.

Sävehof är som bekant ett spöke för de brandgula. Tusen försök att vinna har slutat med lika många förluster. Men oavsett hur det blir är en slutspelsplats guld värd. Dels för att den ger välbehövlig energi inför nästa säsong, dels för att publikintäkterna är viktiga i dessa kristider.

Drömmen vore att Rustan får något av sina infall och väljer någon annan motståndare. Då kan det bli en kvartsfinalfajt mot ärkerivalen Guif. Snacka om publikfest.

Matchen i går var en riktig nagelbitare och dessutom underhållning på högsta nivå.

Payam Hatami var ruskigt het och gav verkligen kollegan Erik Axelsson svar på tal om vem som är den bäste av de två. Att förbundskaptenen och Hammarbytränaren Staffan Olsson valde att plocka med mittsexan Fredrik Pettersson från det egna laget rakt in i EM-kvaltruppen känns väldigt märkligt.

Nog är Payam Hatami värd den platsen. Det har han visat under hela säsongen.

I övrigt måste jag lyfta högt på hatten för Tobias Warvne. Skyttekungen hade inte alls något flyt i sitt spel, men när det hettade till så tvekade han ändå inte att kliva fram.

Efter att Einar Logi Fridjonson givit hemmalaget ledningen med 27- 26 då det återstod 17 sekunder vädrade Skövdepubliken seger.

De tystades effektivt av Warvnes högerarm. Det var ingen pardon över Tobias agerande trots att självförtroendet borde ha varit kört i botten.

Så agerar en riktig stjärna.

Till sist: Ett 60-tal Lif Lindesbergs-supportrar fanns på plats i Skövde för att följa de brandgula i går. En hyfsad siffra som dock lär utklassas av Örebro Hockey-fansens tänkta invasion av Enköping på lördag.

Det blev ju till slut match mot just Enköping i play-off 3 trots att Svenska Ishockeyförbundet höll på att dribbla bort sina egna regler på ett mycket märkligt sätt.

Starkt ändå av förbundet att backa och erkänna sitt misstag. Mindre imponerad är jag av de personer som vräkte ut sin ilska mot de ansvariga i mejl och i olika forum.

Det anonyma internet-hatet får inte sällan orimliga proportioner.

Mer läsning

Annons