Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömrunda av Sandberg

Daniel Sandberg slog till med en kanonrunda när Nordea tour-tävlingen Söderby Masters inleddes under torsdagen.
Lannalodge-golfaren noterade åtta under par och toppar i skrivande stund den 156 namn långa resultatlistan med två slags marginal

Annons

.– Det här har legat på lut hela våren, säger Sandberg.

Daniel Sandberg verkar vara i strålande form. Nyligen vann 32-åringen Kumla Open i överlägsen stil och under torsdagen följde han upp den insatsen med en näst intill felfri runda på Söderby GK.

Sandberg gick runt på 65 slag efter att ha noterat sex birdies och en eagle.

– Jag har spelat bra en längre tid och känt att det är på gång. Men golf är en konstig sport att hålla på med för i dag kändes det faktiskt inte speciellt bra. Men det handlar mycket om att hålla koll på känslor och tankar och det har jag lyckats med, säger Sandberg.

Daniel, som är Ludvikakille från början, bor bara några hundra meter från Lannalodge Golfresort och har det väl förspänt när det gäller träningsmöjligheter.

– Jag har slipat lite extra på några få detaljer och det är skitroligt när det ger resultat, säger Sandberg.

Förra säsongen var mer eller mindre helt misslyckad för Sandberg. Och att ha ledningen efter första rundan på en deltävling i Sverigetouren är en situation som han inte provat på så ofta.

– Jag är inte jättevan att vara här uppe, men kan jag bara hålla fokus så kommer jag säkert att spela bra i fortsättningen också, hoppas Sandberg.

Söderby Masters fortsätter under fredagen och avslutas på lördag. Den totala prispotten i tävlingen är 450 000 kronor.

Mer läsning

Annons