Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönberg föll igenom i Masters – missade cuten

Bra med efter 27 hål, under cuten efter 33. Men sedan föll Mathias Grönberg igenom. Örebrogolfaren är utsalgen ur Nordea masters.

Annons

Fyrfaldige Europatourvinnaren Mathias Grönberg, 45, är enda länshoppet i Nordea Masters, den svenska Europatourtävlingen som just nu avgörs i Skåne.

Eller rättare sagt var. För på fredagskvällen slogs Grönberg ut ur tävlingen.

Det trots att det såg riktigt bra ut efter 27 hål och att han fortfarande låg på rätt sida cut-strecket efter 33 hål av 36.

Grönberg hade, via birdies på femte och åttonde hålen, vänt från ett över par efter torsdagens spel till ett under par, och hade i det läget råd att tappa ett slag för att ändå klara sig under den provisoriska cute.

Efter bogeys på tionde och tolfte hålet, två par fyra-hål där Grönberg behövde fem slag, var han plötsligt utanför vidare spel men efter en birdie på 15:e, ett 155 meter långt par tre-hål, var Grönberg åter på rätt sida strecket. Men på 16:e hålet, där han dagen innan åkt på en dubbelbogey, blev det nu ett slag över par. Och på 18:e, där han var piskad att som på torsdagen sänka en birdie, blev det istället en ny bogey.

Totalt därför tre över par efter två dagar i en tävling där par räckte för att kalra cuten och få spela vidare under lördagen. Det klarade 19 svenskar, bland dem amatören Marcus Kinhult som senastionellt delar ledningen med landsamannen Jens Dantorp. Sebastian Söderberg är delad trea och Alex Norén delad femma.

Förra säsongen spelade Grönberg elva Europatourtävlingar och klarade cuten vid ett tillfälle, i Russian open. Hans fyra segrar kom mellan åren 1995 och 2003. Annars är 18:e-platsen i Brittish open 2003 den största meriten.

Mer läsning

Annons