Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göransson dubblerar under SM-veckan

Artikel 17 av 102
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Richard Göransson får ligga i under SM-veckan i Örebro. Nu är det klart att han ställer upp i två olika discipliner.

Annons
Richard Göransson.

Richard Göransson är känd för att ha många järn i elden.

SM-veckan hemma i Örebro blir inget undantag.

Tidigare har NA berättat om den första deltävlingen i ​RallyX On Ice i rallycross som är planerad att avgöras på Örebrotravet i samband med SM-veckan. Om vädergudarna tillåter vill säga. Göransson blir det stora hemmahoppet.

Nu är det även klart att den fyrfaldige STCC-mästaren ställer upp i SM-rallysprinten den 31 januari. Dagen före rallycrosstävlingen.

Göransson gör därmed comeback bakom rallyratten efter två år frånvaro. Han ska köra en Ford Fiesta R5.

- Jag har verkligen saknat att köra rally och nu ska jag göra det en kilometer från mitt föräldrahem. Jag har inte tävlat i min hemstad Örebro på 20 år, så den här tävlingen blir speciell, säger Mariebergskillen Richard i ett pressmeddelande.

Till sin hjälp i bilen får Richard den rutinerade co-drivern Emil Axelsson som bland annat blev blev världsmästare i WRC2 2012. Richard och Emil körde Safarirallyt tillsammans under 2013.

Tävlingsformatet är en rallysprint med två klasser, tvåhjulsdrivet och fyrhjulsdrivet. Alla tävlande kör två kvalificeringsåk på den tre kilometer långa banan och därefter väntar två finalåk för de tio snabbaste i varje klass. Samtidigt med rallytävlingen körs det också SM i snöskotercross på travbanan i Örebro.

Alla artiklar i
SM-veckan 2015
Annons