Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grundels nybygge ska ge Eco i årets liga

Hörde ni talas om vänsterpartisten som häromdagen missade omröstningen om vem som skulle bli riksdagens talman under riksdagens öppnande? Hon, som gjorde sin debut i riksdagen, var visst på toa under det avgörande ögonblicket då omröstningen skedde.
Eco Örebros Lennart Grundel gjorde en liknande, men kanske inte fullt lika allvarlig, fadäs när han i går på upptakten plötsligt saknades när det skulle tas uppställt foto på ligans alla tränare.

Annons

Fotografen såg stressad ut och tränarkollegorna trampade lite medan Lennart satt ovetandes på toa. Men han saknas inte på fotot. Han dök ju upp till slut och försvarade sig dessutom med att fotograferingen enligt anvisningarna egentligen skulle skett senare.

Det var Lennart Grundels första basketligaupptakt. Men tro inte att debutanten Grundels självförtroende stukades av fotofadäsen. Han ställde sig sen framför alla de där tränarna som bergsäkert tippade hans lag som jumbo i tabellen och sa ”vi kommer inte nöja oss med något annat än att besegra alla lag”. På värmländska och utan något skämtsamt leende. Han tippade sitt lag först i tabellen och var dessutom ensam om att prata om målsättningar kring att locka publik och öka intresset.

Dessutom verkar han ju faktiskt ha en idé kring hur det ska ske.

Vi berömde båda två den proffsiga aura som finns kring svensk basket i dag. Det är snyggt paketerat, påkostat och genomtänkt. Man får veta hur 90-talssuperhunken Markus Schenkenberg tänker kring basket i en proffsigt layoutad tidning, det bjuds på lyxig buffé och sponsorkit. Men det är inte alls bara yta. I år kommer till exempel den som vill kunna få precis all tänkbar och otänkbar statistik på förbundets hemsida basket.se.

På ett liknande sätt vill Lennart bygga ett professionellt Eco Örebro som både dryper av snygg yta och mastigt innehåll. Det blir kul att se hur de lyckas. Men ännu roligare blir det att se hur många ligalag Eco Örebro kan knäppa på näsan i år genom att inte alls komma sist.

Mer läsning

Annons