Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldcoachen: "Vi kan ta guld igen"

Under torsdagen går Örebros stolhet inom inlinehockey in i SM-slutspelet i Borås.

Annons

SM-veckan i Borås har rullat på och allt är i sin ordning. Under torsdagen går fjolårets succégäng Örebro IK (Eaglesport Örebro) in i SM-slutspelet i inlinehockey. I fjol skrällde laget stort då de fick kvala sig till slutspelet och chockade alla och spelade hem guldet efter en 6-2-vinst i finalen över Göteborg Revolution. Då som nu heter coachen Andreas Svensson, tillika svensk förbundskapten.

- Vi hade inte världens bästa lag på papperet, men vi hade en fantastisk lagmoral och hade ett starkt kontringsspel, plus bra målvakter, förklarar Svensson fjolårets framgång.

Framgångarna har fortsatt för Örebro även under den här säsongen och man vann grundserien, vilket innebär att laget är direktkvalificerat till SM-semifinal. Stor del i framgångarna har tidigare Örebro Hockey-spelaren Stefan Warg haft i sin liberoposition. Men någon Warg kommer vi inte att få se i SM-slutspelet i år.

- Nej, hans nya klubb Malmö släppte inte honom till oss. Han behövde vara med under deras uppbyggnadsträning. Det blir så klart ett tapp för oss. Stefan har varit viktig i försvarsspelet. Nu får rutinerade Johan Lilja ta ett större ansvar, säger Svensson.

I semifinalen möter Örebro vinnaren i matchen Karlstad-Köping som spelas tidigt under torsdagen. Ett Karlstad som har förstärkt rejält inför slutspelet.

- Ja, det kan bli en tuff nöt att knäcka om vi ställs mot dem. De har bland annat anmält NHL-spelaren Marcus Johansson som spelar i Washington Capitals i sin laguppställning. Sedan har de anmält tre landsspelare i form av Daniel Brolin, Kristian Luukkonen och Simon Olsson. Karlstad blir att räkna med.

Trots att Örebro inte har de stora stjärnorna ser Andreas Svensson att en ny guldrepris är möjlig.

- Vi är nog det laget som har tränat överlägset mest. Sedan är vi lite mer offensiva i år. I fjol vann vi mycket på grund av vårt starka försvar, nu har vi försökt utveckla anfallsspelet och bjuda till mer. Vi har en bättre spets den här säsongen. Vi kan ta guld igen, säger Andreas Svensson.

SM-finalen spelas på fredag klockan 11.00 och tv-sänds i SVT1.

Mer läsning

Annons