Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hade hellre tagit tio uppercuts på hakan"

Kamran Kabinejads comebackplaner har fått sig en rejäl smäll.
Han lämnade skidbacken i ambulans efter att ha kraschat och ha slagit sönder en axel – första gången han testade på utförsåkning.
– Jag är ingen Anja Pärson. Hade hellre tagit tio uppercuts på hakan än den här smärtan, säger boxningsprofilen från Örebro.

Annons
Kamran Kabinejad skadade sig illa när han åkte skidor.

Det var i fredagens NA som vi berättade om Kabinejads comebackplaner i boxningsringen. Målet var tre matcher under en och samma dag i april.

Samtidigt som nyheten trycktes kraschade Kamran illa i en skidbacke utanför Östersund.

– Nu blir det ingen comeback. Helt sjukt egentligen. Vi får se vad den här gamla kroppen säger i slutet av maj när jag har en match inplanerad. Men tre matcher på en dag i april är bara att glömma.

Tvingades sitta och sova

– Det var första gången jag testade utförsåkning. Det varade i bara två-tre timmar sedan ramlade jag, slog axeln ur led och drog av ledbandet mellan axeln och nyckelbenet. Det blev en jäkla smäll. Värre än tio uppercut på hakan, säger han och skrattar.

Trots ambulansfärd och alvedon som enda vän.

– Det finns inget annat jag kan göra än att skratta åt eländet. Som tur var hoppade axeln rätt innan jag kom upp till sjukhuset. Men jag hade grymt ont under natten. Jag fick sitta upp och försöka sova, det var helt omöjligt att ligga ned.

Slet av bicepsmuskelnKamran Kabinejad har tidigare drabbats av tuffa skador under sin boxningskarriär. För bara något år sedan drog han av bicepsmuskeln i ena armen.

– Och den här skadan kom på andra sidan. Så nu är jag trasig kring bägge armarna.

Inget bra utgångsläge om man är boxare.

– Nej, vi får se hur fort den här gamla kroppen läker. Förhoppningen är ändå att kunna gå matchen i slutet av maj. Man är i alla fall ingen ny Anja Pärson, säger han och skrattar.

Mer läsning

Annons