Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Johan Tollén

... som är ny medarbetare på NA-sporten.
– Örebro har alltid känts som hemma och efter några år i exil känns bra att vara tillbaka på den arbetsplats där jag började min journalistiska bana en gång i tiden.

Annons
Johan Tollén byter Folkets sportredaktion i Eskilstuna mot Nerikes Allehandas.

Vad kan du tillföra på NA:s sportredaktion?– Jag har en bred journalistisk bakgrund och är bekväm med i princip alla typer av uppdrag. Eftersom jag har jobbat på ”superlokal” nivå har jag lärt mig vikten av att även uppmärksamma de mindre sporthändelserna. En lokaltidning måste blanda elitrapporteringen med en bredare gräsrotsrapportering och där har jag mycket att tillföra.

Du är fotbollsskolad i ÖSK. Vad hände med fotbollskarriären?

– Vi kan väl säga att jag hade för många och tydliga brister för att hävda mig i den tuffa konkurrensen. När man inte ens kan kliva på bussen med högerfoten och aldrig har gjort ett nickmål efter 15 år som spelare är det dags att vända blad och gå vidare.

Vilka sporter ligger varmast om hjärtat?

– De senaste åren har det blivit mycket handboll och speedway i jobbet. Sedan ska jag inte sticka under stolen med att jag ser framemot att få arbeta med allsvensk fotboll både på dam- och herrsidan.

Vilka tre sportprofiler från Örebro tar du med dig till en öde ö?– Mikael Fahlander och John Alvbåge känns självskrivna. Ingen av dem är rädd för att säga vad de tycker och det skulle onekligen öppna för en hel del intressanta diskussioner runt lägerelden. Som motpol skulle jag ta med Lif Lindesbergs tränare Herman Arenvang som tillför lugn och stabilitet.

Kan den känsliga vänsterfoten tillföra något i NA:s korplag?– Efter vad jag har hört imponerade laget stort förra säsongen. Räknar med att det är ett självspelande piano.

Tollén

Namn: Johan Tollén.

Ålder: 27.

Familj: Sambo och katt.

Bor: Just nu i Eskilstuna. Flyttar inom kort till central lägenhet i Örebro.

Tidigare arbetsgivare: Tidningen Folket (Eskilstuna), Östgöta Correspondenten (Linköping), Nerikes Allehandas Lindesbergsredaktion.

Bästa idrottsminne: När jag klappade om gamle favoriten David Nalbandian efter Davis cup-mötet i Göteborg mellan Sverige och Argentina.

Mer läsning

Annons