Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 Han ska sy ihop Örebros SM-framgång

En inlånad amerikansk supertränare från Don Kings gamla stall får en huvudroll i Örebro boxningsklubb på SM.
När huvudskydden slopas ska han lappa ihop eventuellt blödande boxare och rädda dem kvar i matcherna.  

Annons
Läs en lång intervju om stortränaren Norman Wilson i fredagens NA, papperstidningen.

SM startar i dag, fredag, och pågår till söndag i Sjumilahallen i Biskopsgården på Hisingen. Det blir 63-årige stortränaren Norman Wilsons sista stora uppdrag innan han efter några månader i Örebro reser tillbaka till Caymanöarna där han är landslagstränare. 

– Han har sjukt mycket kunskap och jag vill suga åt mig allting. Atmosfären har lyfts och det har blivit världens grej för våra boxare, säger Örebrotränaren Kamran Kabinejad, som dragit nytta av Wilsons kunskaper på flera vis.

Molin och Ibisevic i ringen

Tack vare Svenska boxningsförbundet har han kunnat kombinera lägerverksamhet med Wilson som huvudattraktion samtidigt som den erfarne amerikanen hjälpt Örebro boxningsklubb på lägerfria dagar. 

Till stundande SM skickar Örebro Linnea Molin i 60 kilo samt Abel Ibisevic i lätt tungvikt. 

– Det är första gången man måste kvala till SM. Så det är stort att vi har två med. Även om jag är lite förbannad för att båda har hamnat i den tuffaste viktklassen men vi ska göra det bästa av situationen. Det är medaljer och placering det handlar om, säger Kabinejad.

Norman Wilson får en huvudroll, i dubbel bemärkelse, även under matcherna.

– På SM är det första gången som vi kommer att boxas utan huvudskydd. I Sverige har vi absolut ingen aning hur man ska stoppa en blödning när det spricker. För det kommer att spricka, frågan är bara när, säger Kamran och drar handen över pannan.

"Kan inte ens stoppa näsblod"

– Vi har aldrig hållit på med det och kan inte ens stoppa näsblod, säger han och ler snett. 

Givetvis medveten om att han eller en av de andra två tränarna bara har en minut på sig att stoppa blödningen. Annars bryts matchen och Örebroboxaren är en förlorare trots att det kan vara en så simpel sak som ett läckande ögonbryn som kostat matchen.

– Jag gillar inte alls att hålla på med blod men ibland är man tvungen. På SM har jag i alla fall Norman med mig som kan stoppa det. Jag får titta och lära mig, säger Kamran.  

Läs ett stort reportage om Norman Wilsons fantastiska karriär i fredagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa här nedan som e-tidning!

Mer läsning

Annons