Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt eller inget för ÖSK i kväll

Direkt efter fredagens storförlust mot IVH Västerås var Danielle Sillrén rejält uppgiven. Men nu har ÖSK-skytten fått tillbaka hoppet igen.

Annons

– Jag trodde att vi var tvungna att ta igen målskillnaden, men vi behöver ju ”bara” vinna för att ordna till en avgörande match, konstaterar Sillrén.

ÖSK-damernas första elitseriekvalmatch mot IVH Västerås blev en succé. Utanför planen.

1 118 åskådare skapade en magisk atmosfär i Idrottshuset.

– Det var en helt sjuk känsla att springa in till så mycket publik. Skillnaden mot att spela med 150 personer på läktaren var enorm. Men det var riktigt kul att även damsidan får uppmärksamhet, säger ”Danni”.

Däremot blev framgången på planen inte lika stor. IVH Västerås vann klart med 27–18 efter en insats där många av hemmaspelarna inte kom upp i rätt nivå.

– Vårt lag var väldigt nervöst och gjorde många tekniska fel vilket Västerås utnyttjade. Vi är inte vana att bli straffade så hårt för våra misstag, säger Sillrén.

Med andra ord krävs bättre skärpa i kvällens retur.

– Dessutom måste vi kliva dit ordentligt när vi får lägena och inte gå inte halvdant. Vi måste försöka hitta samma fart i anfallet som vi brukar ha.

Given straffskytt

Sillrén är given som straffskytt, men fick begränsat med speltid i den första matchen.

– Det är tränarna som bestämmer och de valde att satsa mer på andra spelare. Det är en situation som jag inte riktigt är van vid, men det är bara att fortsätta kämpa. Jag känner mig i alla fall i riktigt bra form.

Som straffskytt är dock Danielle förstavalet. Fattas bara annat efter säsongens snygga facit.

– Tror bara att jag har missat sex-sju straffar under hela säsongen och har en procent på runt 90. Det är nog inte många som kan skryta med de siffrorna, säger hon.

Inget talar för ÖSK

I kväll är det inte mycket som talar för att ÖSK ska klara att vinna i Bomardier arena och ordna till en tredje och avgörande match. Eller så är det just det som talar för bortaseger.

– De känner sig nog lite säkra, men det tycker jag inte att de ska vara. Det kan bli vår match den här gången, vi har allt att spela för, men ingen press, säger Sillrén.

Vad blir resultatet?

– Vi vinner med 22–19.

Och hur många mål gör du?

– Sex. Eller kanske sju

Matchguide

Vad: Kval till elitserien, andra matchen i bäst av tre.

När: I kväll klockan 19.15.

Var: Bombardier arena, Västerås.

Följ matchen: Rapporter på na.se.

Så gick det i första matchen: ÖSK–IVH Västerås 18–27.

Förutsättningar: Vinner IVH Västerås är laget kvar i elitserien. Vinner ÖSK blir det en tredje och avgörande match i Västerås på måndag.

Mer läsning

Annons