Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Arbetsförmedlingen får vänta"

Lif Lindesberg är på väg att blir en ny Harry Houdini.
Flykten från jumboplatsen följer utbrytarkonstens alla vackraste regler.
– En match är som en femmil i skidor. Klart att vi inte skulle vinna med 60–0, säger tränaren Herman Arenvang efter superrysaren och Lif-segern med 26– 25.

Annons

Plötsligt bara två poäng upp till H 43 på kvalplats. Med fem omgångar kvar. Ett uträknat Lif Lindesberg är på väg att göra det omöjliga. Samtidigt som H 43 krossades med elva mål och Guif och är i rejäl gungning. Efter den makalösa rysaren mot Malmö hyllade Herman Arenvang sitt lag.

– Vi visade en enorm styrka i den här matchen. Att kunna komma tillbaka och vinna en sådan här viktig match när man har tappat en stor ledning är starkt. Riktigt starkt, säger han.

Han fick se sitt lag spela aggressivt bakåt och Sebastien Ehnevid på ett fenomenalt spelhumör i målet. Först efter elva minuter spräcktes belgarens nolla.

– Han var fantastiskt bra i den här matchen. Men samtidigt förstod vid 8–0 att det inte kunde vara för evigt och bli 60–0. Den här matchen var som en femmil i skidor och sett till det svaga slutet blev starten kanske avgörande.

Har du sett en målvakt hålla nollan längre än elva minuter?– Ja faktiskt. Jag minns en kvartsfinal mellan Redbergslid och Kroppskultur för en massa år sedan. RIK vann första halvlek med 11–0. ”Kropps” hade ett tilltänkt nyförvärv på läktaren för att se matchen. Jag tror inte han valde dem efter det (skratt).

Vad säger du om chanserna att nå kval?– Hur tråkig klyschan än må vara kan vi inte göra annat än att bara stå kvar på jorden och fokusera på varje enskild match. Gör vi något annat kommer det inte kunna funka. Men det är kul nu, det är bara vi där inne som trott att det här varit möjligt, säger Herman Arenvang.

Och pekar in mot segerjublet i Lifs omklädningsrum.

"Ska sätta alla experter på plats"Erik Axelsson sköt med mindre än en minut kvar av matchen sitt första och sista mål. Och blev tillsammans med Sebastien Ehnevid (54 i räddningsprocent och straffräddare vid oavgjort och bara två minuter kvar) stor matchvinnare.

– Det var så sjukt skönt att få sätta dit den där bollen. Nu jäklar ska vi åka ner till Kungsbacka på lördag och köra över Aranäs också. Egentligen skulle jag ha sparat alla urklipp från NA och inlägg på Facebook om hur uträknat vi varit hela tiden. Det ska bli så jäkla skönt att sätta alla journalister och experter på plats, säger Axelsson, som Lifs vilda jakt på en kvalplats.

– Arbetsförmedlingen får vänta. Jag vill spela kvar i elitserien med det här laget även nästa säsong. Vi kanske inte är världens bästa handbollslag, men det finns en helt sjuk moral i det här laget. Känslan i dag var nästan som när vi gick upp. Ingen trodde på oss, men vi kom ändå tillbaka. H43 är väldigt stressade nu och i gungning, säger Axelsson.

Klicka på länken (via HEH:s hemsida) här intill för att komma till matchrapporten.  

Mer läsning

Annons