Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenvang: "Målet är kvalserien"

Efter segern mot Caperiotumba talar Lif-tränaren Herman Arenvang klarspråk:
– Målet är självklart att hamna i kvalserien, säger han.

Annons

Efter den sköna återkomsten, om än tillfälligt, i Örebro var Lif-tränaren nöjd med mycket. Dels hur laget lyckades ta tag i matchen flera gånger om när det periodvis såg lite tungt ut framåt.

– Våra avslut fallerar emellanåt. Men även om Tumba gjorde några mål i rad så kommer vi hela tiden tillbaka. Det är det jag tycker laget utvecklat mest på sista tiden, säger han.

– Vi fortsätter kämpa, därför vinner vi också till slut.

Lif Lindesberg hade ledningen hela matchen utan att riktigt kunna punktera den. Trots ledning 21–14 i början av andra halvlek och 28–22 med cirka tio minuter kvar studsade Tumba tillbaka. Mycket tack vare den tidigare stormålvakten 37-årige Michael Åström, tre SM-guld med Hammarby på meritlistan, som nu är målvaktsmentor men gjorde ett inhopp mellan gästernas stolpar när Lif såg ut att dra ifrån.

– Vi bränner en hel del lägen samtidigt som han fortfarande är bra. Men riktigt nervös blev jag aldrig, säger Herman Arenvang.

– När vi lyckas hålla oss kyliga vet vi att vi är bra. I första halvlek var vi lite för heta och lägger ibland lite för mycket kraft på domarna istället för att koncentrera oss på vårt. De bet sig fast i matchen via våra utvisningar.

Att det trots Tumbas tabellplacering blev en jämn kamp beror mycket på den ökade standarden i handbollsallsvenskan, menar Lif-tränaren.

– Serien är jämn. Många lag på den undre halvan kan ta skalper. Bredden har ökat vilket gör det svårt att prata om matcher man bara ska vinna, säger han.

Lif Lindesberg är nu trea i allsvenskan, en av de platser som innebär kval till elitserien längre fram i vår.

– Målet är självklart att vi ska spela kvalserien. Vi siktar givetvis på det.

Om den tillfälliga återkomsten i Örebro hade Herman Arenvang bara positiva kommentarer, han som själv var spelare i laget när Lif fyllde Idrottshuset.

– För oss som var med då kändes det väldigt speciellt att åka hit i kväll även om mina minnesbilder är starkt förknippade med det välvda trätaket i den gamla hallen.

– Men det var fantastiskt kul att spela här igen. Det var en bra stämning och mycket folk. Det är viktigt att vi också får visa upp oss för andra lag i distriktet. Jag återkommer gärna igen.

Mer läsning

Annons