Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Boken" har läst Lindesberg

Lif Lindesberg har en av allsvenskan mest rutinerade trupper. Men i Västerås Irsta finns en spelare ingen orangeklädd kan mäta sig med. På niometer spelar förre landslagsstjärnan Martin Boquist.

Annons

Nykomlingslaget Irsta har fått en flygande start på allsvenskan. Med spelande tränaren Boquist vid rodret har laget vunnit sex av åtta matcher. Inför lördagens derby ligger västmanlänningarna fyra, en placering före Lif.

– Det har sett väldigt bra ut. Vi har haft ett skitbra försvars- och målvaktsspel. Trots att vi är nykomlingar står vi oss bra, konstaterar "Boken".

Binai en topp34 år ung valde Boquist att varva ner i division 1-laget IVH Västerås inför förra säsongen. Frun kommer från Enköping och motivationen tröt för tuffare satsningar. När IVH i år slogs samman med Irsta HF hamnade han i allsvenskan.

Dagens motståndare från Lindesberg har Boquist bra koll på. När lagen möttes på försäsongen vann VästeråsIrsta med klara siffror.

– Det ska bli kul med ett derby. Lif är ett komplett, jämt lag med mycket rutin. Sedan har de en topp i Binai Aziz som imponerat på mig, honom får vi hålla ögonen på, säger Boquist.

Läs mycket mer inför matchen i lördagens NA, papperstidningen!

NA:s Johan Tollén och David Hellsing finns på plats i Västerås under lördagen och bevakar matchen.

Mer läsning

Annons