Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Borde spela här två gånger om året"

Lif Lindesberg återvände till Idrottshuset och Örebro. Och om Jacob Nelson och Richard "Solis" Eriksson får bestämma blir det fler gånger.

Annons
Jacob Nelson, Richard

Mellan säsongerna 2005/06 och 2009/10 fyllde Lif Lindesberg Idrottshuset i Örebro och fick både lindesbergarna och örebroarna att strömma till för att se fartfylld elitseriehandboll. 2010/11 var så Lindesberg arena redo för inflytt. Men den första säsongen slutade i nedflyttning från elitserien. Och i fjol, i andra säsongen i allsvenskan, höll det på att fli nedflyttning ytterligare ett pinnhål i seriesystemet.

I år är det andra tongångar i Lif Lindesberg. Laget slåss i toppen av allsvenskan, och trots förlusten borta mot Skånela den 22 december gick Lif på jul-, nyår- och EM-uppehåll på kvalplats till elitserien. På tisdagen befäste laget sin topplats i återkomsten till Idrottshuset via seger mot Caperiotumba med 30–27. Må så vara att Lif under sin Örebro-sejour spelade i det som nu är den gamla hallen och på tisdagen i stället spelade mot Tumba i den nya. Nog var det mycket som var bekant.

Richard "Solis" Eriksson, 28, och Jacob Nelson, 25, var båda med på tiden när Idrottshuset var hemmaplan. Och njöt av att vara tillbaka och att spela inför 1 842 åskådare.

– Det var jätteroligt. Härlig stämning. Sedan var det så klart inte riktigt samma sak som i gamla Idrottshuset. Det var väldigt speciellt då, när Börje (Larsson, legendarisk före detta klubbchef) stod i hörnet och hejade på. Men lite sådan känsla var det ändå, säger Nelson.

– Det var kul, vi trivdes bra de här åren. Det är en fin hall och bra publik. Det är bra drag, säger "Solis", som blev tvåmålsskytt.

Vill ni spela i Örebro fler gånger?– Ja, det här vill vi göra om. Varför inte göra det till en tradition, och spela här en gång varje säsong? frågar sig Jacob Nelson.

Richard "Solis" Eriksson tänker dubbelt upp.

– Vi borde spela här en gång på hösten och en gång på våren, och göra en grej av det. Vi har många fans som vill komma hit. Och många örebroare vill se oss. Skulle vi spelat i elitserien skulle det varit utsålt här i dag – det är upp till oss att fixa det, säger han.

Tabellen ser alltså fortsatt fördelaktig ut i ett brandgult sken. Ricoh toppar på 32 poäng. Sedan följer Skånela på 25, Lif på 22 och Västerås-Irsta på 21. De tre sistnämnda är på kvalplats. Femman Aranäs har 19 poäng.

Och just Aranäs möter Lif borta på söndag i den 17:e, av 26, omgångar.

– Vi är tillräckligt bra för att gå till kval. Och där har vi chansen, där kan allt hända. Antagligen måste vi peta ner ett elitserielag och slå alla allsvenska lag, säger "Solis".

– Det kan verkligen bli en rolig vår. Vi har potential att gå riktigt lång. Nu har vi fyra poäng ner till Aranäs. Och vi har kvar att möta både Helsingborg och Västerås. Det blir spännande, säger Jacob Nelson, som gjorde fyra mål mot Tumba – varav de två sista var viktiga 29–26 och 30–26 när Tumba kröp sig närmare.

Läs mycket mer om Lifs match i Idrottshuset i onsdagens NA, papperstidningen, som även kan köpas som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons