Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Conny tar över klubban i Lif

Conny Johansson efterträder Torbjörn Nilsson som ordförande i Lif Lindesberg.
– Ett spännande uppdrag, tycker Johansson.

Annons

För invånarna i Lindesbergs kommun är Conny Johansson en välkänd profil. För bara några månader sedan gick han i pension efter fem år som chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Men nu är alltså den tidigare skolchefen tillbaka i en ny roll – som ordförande i en länets största publikklubbar.

– Jag har varit med tidigare i styrelsen för Lindeskolans IF. Det var under 90-talet. När de nu ringde och frågade om jag ville bli ordförande så tyckte jag att det kunde vara kul att göra lite åt föreningen igen, säger Conny Johansson.

Vad har du för relation till handbollen?– Jag är mycket intresserad. Handboll och fotboll är mina största intressen och jag har haft årskort till både ÖSK:s och Lif Lindesbergs hemmamatcher. Jag kommer ursprungligen från Kumla och fotbollsintresset har jag haft i många, många år, men efter att jag flyttade upp till Lindesberg så har det även vuxit fram ett engagemang för handbollen. Jag blev preparerad när jag jobbade på Lindeskolan, säger Conny och skrattar.

Vad hoppas du kunna bidra med som ordförande?– Jag hoppas kunna fortsätta den utveckling som har varit. Jag hoppas också att Lif fortsätter att vara en plantskolan som föreningen varit i många år. Där är idrottscollege, som jag var med och startade som skolchef, en viktig del för att locka talanger utifrån.

Lif Lindesberg spelar den kommande säsongen i allsvenskan och satsar nu hårt på en snabb comeback i elitserien.

– Det ska bli spännande att följa elitsatsningen, men jag tror inte att man ska ställa för stora krav från början, säger den nya ordföranden.

Mer läsning

Annons