Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domen: Borta fem veckor

Robert Jangmo missar minst de tre första veckorna av elitserien.
Det står klart efter att Lif Lindesbergs speluppläggare återigen undersökt sin krossade knoge.
– Trist, men det är inte värt att stressa tillbaka, säger han.

Annons
Robert Jangmo.

NA berättade nyligen om Jangmos märkliga skada under träningsturneringen Gallionen cup i Uddevalla. Där krossade Jangmo en knoge mot en ribbstol när han inte hann ta emot sig efter att ha fortsatt förbi målet i samband med ett avslut. Den första prognosen sa tre-fyra veckors uppehåll från handbollen. På tisdagen undersöktes Jangmo igen i Lindesberg och fick ett besked som kunde ha varit roligare.

– Jag var på en kontrollröntgen och fick reda på att jag ska behålla gipset i två veckor till innan det blir tre veckor av rehabilitering, säger mittnian.

Den kalkyleringen innebär att Jangmo missar minst tre veckor av elitseriehandbollen, som för Lifs del startar om två veckor.

– Tyvärr verkar det inte finnas något bra skydd heller som gör att jag kan gå i gång tidigare. Det är bara finna sig i situationen och inte stressa tillbaka. Skulle jag åka på en ny smäll skulle det kunna innebära att jag är tillbaka på ruta ett igen. Det vore inte alls roligt.

Robert Jangmo hade till en början svårt att ta en plats under fjolåret i Lif Lindesberg. Det var hans första säsong i laget och han hade besvärligt att övertyga dåvarande tränare Ilija Puljevic att han var förtjänt av mer speltid. Mycket talar däremot i år för att Jangmo kommer spela betydligt mer. Inte minst med tanke på att rutinerade mittnian Herman Arenvang numera är lagets tränare och har lämnat en lucka efter sig.

Mer läsning

Annons