Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Finns ingen mirakelmedicin"

Lif Lindesberg kan vara på väg att dra sig upp ur det djupaste bottenträsket.
Imponerande enkel seger med 35–29 på söndagen mot sensationslaget Skövde.
– Vi har fattat att det inte finns någon mirakelmedicin att dricka. Det här är upp till oss att fixa, säger Erik Axelsson.

Annons

Övergivet sist i tabellen och två nya hårda smällar mot bottenkollegan Redbergslid och mardrömslaget Sävehof. Ändå lyckades Lif Lindesberg resa sig upp, kasta iväg nerverna på läktaren och knappa in avståndet till Redbergslid på kvalplats till fyra poäng. Lif gjorde det imponerande enkelt mot elitseriens sensationslag så här långt, tabellfemman Skövde.

– Klart att det varit en jobbig säsong mentalt. Säger man något annat är man knäpp i huvudet. Men vi tänker ta oss upp ur källan ändå, och inte bara lägga oss ner och dö, säger Erik Axelsson, som så många gånger under säsongen sett Lif vara nära – men ändå misslyckats.

"Blev aldrig nervösa"– Segern mot Hammarby var viktig. Den känslan hade vi med oss under den här matchen. Vi blev aldrig nervösa utan kunde vinna enkelt på slutet. Väldigt skönt, nu är det bara att fortsätta se till prestationen och ta en match i taget. Halva serien är kvar att spela.

Erik Axelsson gjorde fem mål på lika många avslut mot sin gamla klubb. Mikael Johansson, Lifs andra namnkunniga nyförvärv inför säsongen, sköt sex mål och var tongivande. ”Micke” prisades som bäst på planen.

– Vi har varit med så bra i så många matcher men ändå inte vunnit. Visst är det klart att det sitter i huvudet på många och då räcker det inte med att några höjer sig. Matcherna mot Sävehof och RIK var inte okej. Men nu skötte sig alla och vi styrde, säger Johansson, som besvärats av fotproblem stora delar av hösten och vintern.

– Uppehållet kommer lägligt. Då ska vi undersöka foten igen. Jag har riktigt ont emellanåt.

Två segrar från RedbergslidTvå segrar skiljer nu alltså Lif från Redbergslid över nedflyttningsstrecket.

– Det är dags att börja vinna nu och knappa in poäng. Det håller inte att säga att det är en massa matcher kvar och att vi har lång tid på oss. Plötsligt är det tre matcher kvar och då kanske läget är kört, säger Micke Johansson.

Nästa match väntar Lif redan på onsdagen. Då väntar Skövde i ett returmöte på bortaplan.

Erik Axelsson höjer redan varningens finger:

– Jag känner många av spelarna och hoppas Skövde vinner alla matcher – förutom de mot oss. Jag är säker på att tränaren Henrik Schneider var riktigt missnöjd med den här insatsen och påpekade det högt efteråt i omklädningsrummet. Skövde kommer att vara fruktansvärt revanschsuget.

Läs mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen!

Lifs mål

Dener Jaanimaa 7 (2), Binai Aziz 7, Mikael Johansson 6, Tobias Warvne 5, Erik Axelsson 5, Fatlum Ahmeti 3, Oskar Erixon 1, Ricky Nordahl 1.

Mer läsning

Annons