Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grubbström: ”Det kom frilägen överallt”

Cecilia Grubbström fick förtroendet i första halvlek mot Polen. Det var ingen tacksam uppgift.– Det kom frilägen överallt, säger hon till NA.

Annons

Fördel Polen efter 23–26 i första kvalmatchen i nya Idrottshuset. Mycket på grund av att det svenska försvarsspelet havererade i den första halvleken. 16 insläppta i första bakom Cecilia Grubbström som inte fick tag i skotten.

– De gick igenom hela tiden och det kom frilägen överallt. Vi får kolla igenom matchen och det finns mycket vi kan ta på och förbättra där. Vårt mål är fortfarande att gå till VM och det kommer vi kämpa och slita för. Jag tror vi har mycket att hämta i returen fortfarande även om det kommer bli tufft.

Tufft, men inte omöjligt. Sverige gjorde nämligen en bättre andrahalvlek försvarsmässigt. Grubbström ersattes av Jannike Nordström som hade bättre lycka med sig.

– I andra halvlek får vi riktigt bra försvarsspel. Vi störde dem mer i skyttet och fick stopp på deras genombrott. Och Jannike kommer in och gör en jättebra halvlek, säger Grubbström.

Jannike Nordström svarade för nio räddningar och bidrog till att raset stoppades. Även om det var uteförsvaret som svarade för den största uppryckningen.

– Helt annat försvarsspel i andra. Fick träff på dem så att de inte blev lika bra skott. Vi var mer närvarande, säger Nordström och efterlyser precis samma sak i returen då VM-platsen ska delas ut.

– Spelar vi som vi gör i andra och håller oss borta från enkla misstag så ska vi nog kunna vända det.

Mer läsning

Annons