Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarbys konkurs kan ge Lif Lindesberg elitserieplats

Hammarby är nära konkurs och kan därmed mista platsen i elitserien. Det öppnar dörren för Lif Lindesberg som kan erbjudas en elitserieplats.
– Får vi frågan så tar vi chansen, säger Ulf Nyström, sportchef i Lif Lindesberg.

Annons

Hammarby är i ekonomisk kris och med skulder på 1,8 miljoner kronor är klubben nära konkurs. Och vid en eventuell konkurs uppstår en vakant plats i elitserien. Första lag att bli erbjuden platsen är Göteborgslaget Önnered, fyra i kvalspelet till elitserien. Önnered är positiva, men har inte en arena som uppfyller de krav som ställs i elitserien. I så fall krävs dispens. Nummer två på listan är Ystad – som redan har tackat nej. Trean i kön, Stavsten/Trelleborg, är skeptiska till om föreningen är redo för elitserien redan i år. Men fyran på listan, Lif Lindesberg är beredda på frågan från förbundet:

– Jag tycker att vi är redo, utan tvekan. Vi har ett lag som inte skulle göra bort sig i elitserien. Vi har haft frågan uppe i styrelsen och kommer att säga ja om vi får frågan säger Ulf Nyström.

Men först krävs det alltså att Hammarby går i konkurs och att lagen före på listan tackar nej.

– Det ligger inte i våra händer. Vi är beredda för att spela i allsvenskan och det allsvenska spelschemat. Och Hammarby har haft problem så många gånger förr som har löst sig, säger Nyström.

Ralf Lundberg, tävlingschef i Svenska handbollförbundet, har förberett så mycket det går och informerat de berörda klubbarna. Och han erkänner att det börjar bli bråttom.

– Vi har inte satt någon deadline för Hammarby, men det är inte bra om det dröjer för länge. Helst skulle jag vilja att det löste sig denna veckan

De kan erbjudas elitserieplats

1. Önnered. Är positiva men kräver att få spela matcherna i hemmaarenan som inte är godkänd för spel i elitserien. Då krävs dispens från förbundet.

2. Ystad. Har redan tackat nej.

3. Stavsten/Trelleborg. Siktar mot elitserien men är osäkra på om klubben är redo redan i år.

4. Lif Lindesberg. Är positiva och kommer tacka ja om frågan ställs.

Mer läsning

Annons