Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är spelaren som kan bli Lifs första värvning

Lif Lindesberg drar i förre Guif-skytten Mikael Johansson, 25.
NA kan avslöja att Johansson fått ett kontraktsförslag som han ska fundera på till på fredag.
– Hade jag inte varit intresserad hade jag aldrig besökt Lindesberg, säger "Micke".

Annons
Micke Johansson deppar efter Guifs finalförlust mot Alingsås i Globen för två säsonger sedan.

Micke Johansson är tvillingbror till Guif-målvakten Daniel Johansson. Senaste säsongen fick vänsternian sparsamt med speltid i Guif och valde själv att söka sig vidare. Han hamnade i Norge innan han nyligen återvände och började träna med division 1-klubben Eskil. Men Micke vill högre än så och har under en tid uppvaktats av Lindesberg.  

På onsdagen besökte Micke Lif för att diskutera en övergång.

– Jag fick ett kontraktsförslag med mig hem till Eskilstuna som jag fundera på i ett par dagar. Som det känns nu vill jag fortsätta att spela i elitserien och Lindesberg är ett alternativ, helt klart. Men jag har flera att ta ställning till.

Vad lutar det åt?

– Det får vi se. Jag vill verkligen fundera till på fredag. Ska jag byta klubb ska det kännas hundraprocentigt. Skulle det bli Lif kan jag bo kvar i Eskilstuna och pendla, det är en stor fördel. Sedan känner jag till många av spelarna sedan länge och nya arenan är hur fin som helst, den måste vara topp 3 i Sverige.

Ingen spelare är värvad till Lif medan flera har gått. Hur ser du på laget?– Jag vet inte hur ungdomssidan ser ut så det är svårt att uttala sig om det går att fylla på den vägen. Just nu kanske någon mer utifrån skulle behövas. Men Erik Axelsson tränar med laget och har både längd och vikt. En bra mittsexa. När jag diskuterade med Lif om min position har de tänkt sig mig både som mittnia och vänsternia. Dessutom har jag en fördel i att jag kan spela försvar och har utvecklat just den biten de senaste åren.

Hur skulle det kännas att möta brorsan Daniel i Guif - med Lif?

– Jag vet exakt hur han tycker och tänker. Så jag vet att han hoppas att jag ska hitta en klubb som jag får speltid i. Sedan är det klart att det vore speciellt att komma till sporthallen i Eskilstuna som en motståndare ...

Enligt tidningen Folket jagas Micke Johansson även intensivt av hårdsatsande Djurgården, som kommande säsong spelar i allsvenskan.

Mer läsning

Annons