Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helsingborg ett spöke för Lif

OV Helsingborg är ett riktigt spöke för Lif Lindesberg. På söndagen kom sjätte raka förlusten i Idrottens hus. Helsingborg vann det allsvenska toppmötet med 27-21.

Annons
Jacob Nelson.

Lif Lindesberg tvingades resa till Skåne utan sin skyttekung Jacob Nelson som är ljumskskadad. Givetvis en klar försvagning mot tabelltvåan Helsingborg som skuggar Karlskrona i toppen av serien.

Lif har inte besegrat Helsingborg på bortaplan sedan november 2007 och det gick alltså inte vägen den här gången heller.

Helsingborg chocköppnade och sprang i från till 7-0-ledning. Richard "Solis" Eriksson gjorde Lifs första mål i matchen efter sju minuter och 39 sekunder och det blev början på ett riktigt uppvaknande. Lif reducerade till 7-6 - för att sedan tappa mark på nytt.

I paus ledde hemmalaget med 15-11 och gick direkt fram till 17-11 i början av den andra. Sedan var det hopplöst för gästerna att komma ifatt även om man gjorde ett tappert försök.

Mål, Lif: Richard Eriksson 4, Ricky Nordahl 4, Sebastian Hammar 3, William Domås 3, Oskar Erixon 2, Gustaf Ekström 2, Jesper Nilsson, Freddy Lindblad och Jesper Jakobsson ett var.

I Helsingborg gjorde Henrik Hurtig åtta mål medan Linus Nilsson satte sex bollar.

Läs mer om matchen i måndagens pappers-NA eller köp den som e-tidning!

Klicka här för att komma till matchrapporten via handbollsförbundets hemsida.

Mer läsning

Annons