Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herman: "Det hade vi inte klarat i fjol"

Underläge 0-4 och linjestjärnan utburen knäskadad efter fem minuter. Då ställde sig Lif Lindesberg upp som en man, och körde över Varberg i premiären.

Annons

En jobbigare säsongsstart hade varit svår att föreställa sig. 0-4 efter fem minuter är i sig ingen katastrof.

Men när mittsexan och målmaskinen Fatlum Ahmeti i det läget knuffades omkull och vrålade ut sin smärta - då såg det inte roligt ut i Lindesberg arena.

- Jag är mest nöjd med hur vi hanterade den situationen. I fjol hade vi nog inte klarat det. Fatlum är ju viktig för laget, men nu var vi där och gjorde det vi skulle. Vi fortsatte spela och såg till att ta kommandot i matchen, säger tränaren Herman Arenvang.

Han var naturligtvis inte glad över den till synes svåra knäskada som Fatlum Ahmeti ådrog sig.

- Självklart inte. Det återstår att se hur allvarligt det är. Men jag är glad att de andra killarna klev fram, inte minst debutanten Karlo Seric som hastigt fick ta Fatlums plats. Han är bara 17 år, men löste det jättebra, säger Herman.

Fystränaren Micael Nelson sa i pausen om Ahmetis skada:

- Det är för tidigt att säga något, Fatlum har för ont i knäet för att vi ska kunna undersöka det ordentligt. I bästa fall är det en muskulär skada, men i värsta fall så är det skador på ligament i knäet. Och då blir han borta länge.

Ahmeti lär undersökas under torsdagen.

Nu reste sig Lif omedelbart efter Ahmetis skada, och var uppe i 5-5 snart nog. Lagen förljdes sedan åt under första halvleken målmässigt.

- Från de tidiga 0-4 vann vi halvleken med fem bollar. Och sedan rusade vi i från på ett väldigt bra sätt, konstaterar Arenvang.

18-17 i paus blev med ett tidigt ryck en seger utan större bekymmer med 37-30. Ricky Nordahl blev förgrundsgestalt med nio mål, gjorda ur alla möjliga vinklar och vrår.

Men det allra roligaste var kanske att Lif lät samtliga 14 spelare i truppen spela, och att alla tolv utespelarna gjorde mål - utom tidigt skadade Ahmeti.

- Vi har rullat på så under försäsongen, med mycket folk hela tiden. Och det känns som ett väldigt bra sätt att hålla trycket uppe. Flera av de unga killarna har tagit ett steg i utvecklingen, och blivit mer kompletta. Det gör att vi kan spela runt på många spelare utan att tappa i styrka. I längden är det en styrka i det här laget, säger Lif-tränaren.

Som gärna plussade på nye målvakten Alexander Johnsson.

- Han gjorde en hel del fina räddningar, och är väldigt duktig på att sätta igång bollen så att vi får möjligheter att kontra.

Johnsson var, bortsett från en straff som Sebastien Ehnevid försökte rädda, en av tre spelare som gjorde 60 minuter. De andra två rutinerade paret Richard Eriksson och Oskar Erixon.

Mer läsning

Annons