Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herman: "Vi måste spela bättre"

Försvarsspelet var okej. Men vad hjälpte det när inget lyckades framåt.– Vi höll alldeles för lågt tempo, säger Lif-tränaren Herman Arenvang.

Annons

Det blev ingen munter återkomst när Lif återvände till gamla Idrottshuset för första gången sedan flytten till Lindesberg 2010. Förlust mot Skånela med 24–20. Och två tappade poäng i kampen om en kvalplats uppåt.

– Vi måste förstås spela bättre om vi ska ha en chans att nå dit, säger Herman Arenvang ärligt.

Den förre storspelaren, som sedan några år tillbaka leder laget, hade hoppats på betydligt mer av nostalgimatchen i Örebro. Men han fick se sitt lag med obefintligt anfallsspel i första halvlek.

– Vi räddades ändå av att vi hade bra försvarsspel. Jag är nöjd med bara nio insläppta mål före paus.

Lif var med resultatmässigt. Gjorde åtta själv i en halvlek när tre bra kontringslägen bara slarvades bort. Men det skulle bli värre. Första kvarten av andra halvlek fungerade nästan ingenting i offensiven. Skånela drog snabbt ifrån. Som mest stod det 13–20 med en knapp kvart kvar.

– Vi höll för lågt tempo i anfallsspelet. Fick ingen fart på bollarna, skapade inte det där flytet åt varandra som är så viktigt.

Varför körde ni fast så ofta centralt?

– Det blir så när man inte får fart på spelet. Då går det inte att passa bollen vidare ut på kanterna. Det rivs heller inte upp några hål i mitten.

Skånelas målvakt Tobias Olsson kunde gång efter annan rädda enkla skott från distans. En av få i Lindesberg som fick hål på honom var Jacob Nelson, bäste målskytt med sex fullträffar. Men han vilades första kvarten efter paus.

– Han fick en smäll i första och drabbades av näsblod. Vi var tvungna att hålla kvar honom på bänken tills det lagt sig, förklarar Herman Arenvang.

Lif-tränaren gjorde ändå några förändringar för att väcka laget. Bland annat bytte han ut målvakten Sebastien Ehnevid som storspelade i målet.

– Jag försökte hitta någon effekt. Ett målvaktsbyte kan hjälpa ibland.

Han bytte också in William Domås, Karlo Seric och Bashkim Gashi på bekostnad av bland annat rutinerade spelare som Richard ”Solis” Eriksson.

– Det var samma där. Man letar efter en effekt när spelet gått i stå.

Du funderade inte på att byta in dig själv?

– Ha, ha. Nej, jag har inte spelat på länge. Fast det är klart, lite sugen blev jag när jag kom in i hallen här igen. Man har så många bra minnen från den här hallen med ett otroligt tryck på läktarna.

– Det var kul att vara tillbaka men hade varit ännu roligare om vi vunnit.

Hur ser du på chansen till kvalspel senare i vår?

– Vi har fortfarande avgörandet i egna händer eftersom vi bland annat möter Västerås och Aranäs som vi krigar om platserna med. Och allsvenskan är en nyckfull serie där topplag kan få stryk mot bottenlag. Men vi måste också göra vårt och spela bättre än så här.

Mer läsning

Annons