Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krossade sin knoge- sprang in i ribbstol

Lif Lindesbergs speluppläggare Robert Jangmo är allvarligt skadad. Han krossade ena knogen efter att ha sprungit in i en ribbstol under en match.
– Det sjukaste jag varit med om. Den här skadan finns inte, säger Jangmo som blir borta en månad.

Annons
Robert Jangmo är gipsad och blir borta upp mot en månad.

I vintras kunde NA visa tv-bilder från ÖSK:s fotbollsläger på spanska solkusten. Då satsade försvararen Michael Almebäck så våldsamt att han med full kraft flög in i en stenvägg, som ramade in planen, och tvingades utgå fotskadad.

Gipsad vänsterhand

Nu kan vi berätta om nästa galna skada som drabbar en elitidrottare i regionen. Lif Lindesbergs mittnia Robert Jangmo riskerar att missa handbollens elitseriepremiär. Han går med vänsterhanden i gips och kommer till att börja med att göra det i tre veckor till.

Det är resultatet av ett mål som gick lite för snabbt.

– Jag hoppade in snabbt och sköt mål. Sedan fortsatte jag i sådan hög fart att jag inte hann skydda mig när ribbstolarna plötsligt dykte upp på kortsidan, säger Jangmo om olyckan som inträffade i lördagsmatchen mellan Lindesberg och Hästö i träningsturneringen Gallionen cup i Uddevalla.

"Flög in i väggen"

– En riktig skitgrej. Jag såg direkt att det inte såg bra ut och det sa läkarna på lasarettet också när jag kom upp. Det är inte helt vanligt att man flyger in i en vägg och krossar knogen. Som tur var var det inte skotthanden i alla fall. Men det är ändå väldigt irriterande. Jag hade verkligen sett fram mot den här säsongen. Nu värker det och pulserar i hela handen, som bara är ett enda stort paket, säger Jangmo.

För Lif Lindesberg slog skadeeländet till även på söndagen i Uddevalla när stjärnan Tobias Warvne ådrog sig en lindrig hjärnskakning i mötet med Hästö. Han fick den efter att ha ramlat och slagit i ett knä med huvudet.

Lifs cupspel

Två Lif-vinster under den sista speldagen av Gallionen cup i Uddevalla innebar att Lif Lindesberg med sex poäng hamnade delad tvåa med Djurgården. Sex lag deltog i träningsturneringen. Tumba vann på sju poäng.

Redbergslid–Lif Lindesberg 21–24 (10–13)Lifs mål: Fatlum Ahmeti 6, Dener Jaanimaa 6, Binai Aziz 4, Mikael Johansson 4, Alexander Djukic 1, Oskar Erixon 1 (1), Jacob Nelson 1, Niklas Sälle 1.

Kropps–Lif Lindesberg 21–22 (12–11)Lifs mål: Oskar Erixon 6 (1 straff), Binai Aziz 4, Jacob Nelson 4, Dener Jaanimaa 2, Mikael Johansson 2, Fatlum Ahmeti 1, Erik Axelsson 1, Jonas Larsson 1, Ricky Nordahl 1.

Mer läsning

Annons