Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

La av – gjorde Champions league-debut: "Härligt"

Hon la av i maj. Så sent som i onsdags hade hon inte gjort en handbollsträning på fem månader. Men i kväll gjorde Frida Granberg, 26, Champions league-debut.

Annons
Frida Granberg.

Det var i tisdags som förre ÖSK Handboll-målvakten och örebroaren Frida Granberg, som i våras la av med handbollen efter att ha gjort ett år med Skövde i elitserien, skrev på för Sävehof. Ett sexveckorskontrakt som backup till Filippa Idéhn när Johanna Bundsen är skadad.

I onsdags gjorde Granberg debut för nya klubben med 20 minuter i utklassningssegern mot Önnered, 38–18, i elitserien.

Och på lördagen fick Granberg göra karriärens första Champions league-match – borta mot Ljubljanalaget Krim Mercator. Den här gången dock förlust, 36–28 (14–12) mot slovenskorna med svenska landslagsstjärnan Linnea Torstensson i laget.

– Tyvärr blev det förlust. Jag stod en straff i första och fem minuter i slutet av andra halvlek, säger Granberg som ändå kunde glädjas åt trycket i hallen.

– Det var go stämning, de hade en rejäl blåklädd klack med tutor och trummor och ungefär 2 000 åskådare, riktigt roligt, säger hon.

Nästa vecka väntar elitseriematch mot Skuru och Champions league-match mot Metz för Sävehof. Totalt återstår sju matcher på Granbergs korttidskontrakt.

Mer läsning

Annons