Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länstjejernas slutspelsdröm är över

Skövde förlorade den femte och avgörande semifinalmatchen mot Sävehof.Därmed är förhoppningarna om att nå ett SM-guld för flera spelare som är bördiga från länet borta. 

Annons
Ewelina Danielsson, här i ÖSK-tröjan, åkte ur SM-slutspelet tillsammans med sitt Skövde.

Skövde HF bröt de sexfaldigt regerande svenska mästarinnorna Sävehofs segersvit med besked. Efter att ha vunnit 95 matcher i följd i såväl grundserien som slutspelet, lyckades Skövde ta hem två raka drabbningar och gå upp i en 2–0-ledning i matcher i semifinalserien.

Men laget, som innehåller de före detta ÖSK-spelarna Sara Johansson och Ewelina Danielsson, från Lindesberg respektive Hallsberg, och Lif Lindesberg-produkten Caroline Friberg, förmådde inte att utnyttja någon av sina matchbollar, utan Sävehof kunde utjämna ställningen till 2–2. 

Under onsdagskvällen avgjorde sedan Sävehof hemma i Partillebohallen efter att ha vunnit det femte mötet med 28–24. Det hjälpte föga att landslagsstjärnan Anna-Maria Johansson, med ett förflutet i IFK Örebro, gjorde hela tolv mål för Skövde. 

För Friberg var det sista matchen med gänget. Hon kommer från och med i höst att representera hårdsatsande Höör. 

Örebro län kommer, hur som helst, att ha ett bidrag på planen när damernas SM-final avgörs i Scandinavium den 24 maj. Skurus målvakt Nathalie Fernandez Nilsson, värvad från moderklubben Lif inför säsongen, kommer att få ta sig an storfavoriten Sävehof.

På herrsidan möts Kristianstad och Alingsås.

Mer läsning

Annons