Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lif fick snöpligt kryss mot Ystad

(UPPDATERAD 22.16) Lif kryssar vidare hemma i den nya arenan.
En klen tröst för ett lag som törstar efter segrar.
– Vi hade chansen att vinna, men det ville sig inte. Det har varit så hela säsongen, säger Ricky Nordahl besviket.

Annons

Skövde, Kristianstad, Alingsås och Ystads IF har alla lämnat Lindesberg arena med en poäng. Onsdagens oavgjorda resultat grämde givetvis hemmalaget eftersom att det endast återstod sex sekunder när Pierre Hammarstrand kvitterade.

- Men den här gången var vi inte rädda att förlora på samma sätt som mot Alingsås. Nu klev vi på hela tiden och gjorde mål i slutskedet av matchen. På så sätt så var det en klar förbättring, tycker Lif-tränaren Herman Arenvang.

Formsvaga Ystad var på väg att rycka till sig en seger när man fick spela sex mot fyra i två minuter. Men Ricky Nordahl kunde stjäla en passning från Sebastian Seifert och i stället för 24-27 kontra in 25-26.

– Hade någon erbjudit mig oavgjort när vi fick utvisningarna hade jag tagit betet, säger Arenvang.

Lif avslutade matchen med bra driv både i anfall och försvar. Värre såg det ut i inledningen av matchen då gästerna kom igenom ett ihåligt försvar gång efter annan.

Lägg dessutom till att målvakten Sébastien Ehnevid inte hade räddat en enda boll när han byttes ut efter tolv minuter så förstår ni att hemmalaget ska vara nöjt med att underläget i paus endast var en boll (15-16).

– Jag blev orolig redan dagen innan då jag hörde hur snacket började gå i laget. För oss fungerar det inte att slappna av, jobbet måste göras i varje match, säger Ricky Nordahl som nu börjar tröttna på kryssmatcher hemma i arenan.

– En poäng är visserligen bättre än ingenting, men vi måste snart börja vinna. Det är en jäkla tur att serien är längre den här säsongen, säger Ricky.

En titt i statistikpappren visar klart och tydligt vad Lindesberg behöver förbättra till söndagens match mot Redbergslid. Av 15 avslut från mittniopositionen gick bara ett (!) i mål.

– En del avslut i den zonen kommer när handen är uppe för passivt spel, men det är ändå inte bra. Vi har snackat mycket om att inte ta avslut i dåliga lägen, konstaterar Herman Arenvang.

Lär mer om det dramatiska slutet i tordagens NA, papperstidningen

Matchfakta

Lif:

Lif Lindesberg-Ystads IF 30-30 (15-16) Dener Jaanimaa 7 (3), Tobias Warvne 6, Ricky Nordahl 3, Jacob Nelson 3, Binai Aziz 3, Mikael Johansson 3, Fatlum Ahmeti 2, Erik Axelsson 2, Robert Jangmo.

Ystad IF: Sebastian Seifert 7, Pierre Hammarstrand 7 (2), Philip Nilsson 5, Björn Grön 3, Linus Rasmussen 2, Ola Netterheim 2, Palle Hansen 2, Konrad Rasmussen 1, Tim Rix 1

Utvisningar: LIF Lindesberg 5 x 2 min, Ystad IF 3 x 2 min.

Domare: Gattas Maliki, Markus Winberg

Mer läsning

Annons