Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lif kan bli kvar i Örebro

Lif Lindesberg spelade i går sin sista match i Idrottshuset. Åtminstone för den här säsongen.

Annons
Tommy Eriksson, sportchef i Lif Lindesberg.

– Vi för samtal med Örebro kommun om att spela tre-fyra hemmamatcher i Idrottshuset även nästa säsong, säger sportchefen Tommy Eriksson.

Två matcher återstår i kvalserien till elitserien. Den sista hemmamatchen spelar Lif i Stadsskogsskolans idrottshall i Lindesberg eftersom Idrottshuset är upptaget av andra aktiviteter.

Och med tanke på att de brandgula nästa säsong flyttar hem till sin nybyggda arena borde alltså gårdagens match mot Kristianstad ha varit den sista i Idrottshuset.

Svar inom ett par veckor

Men nu öppnar Tommy Eriksson för elitseriehandboll i Örebro även nästa säsong.

– Vi vill ha med oss örebroarna till Lindesberg och dessutom har vi byggt upp en sponsormarknad här. Därför vill vi gärna spela några matcher i Idrottshuset, men det beror på om Örebro kommun anser att det är möjligt och vad det i sådant fall skulle kosta, säger Eriksson som hoppas på ett besked inom ett par veckor.

Elitserien ska spela mer

Ytterligare en anledning till att Lindesberg kan tänka sig att utlokalisera någon av sina hemmamatcher är att Herrelit handboll och Handbollförbundets tävlingskommitté i dagarna enats om ett förslag som innebär att det ska spelas fler elitseriematcher nästa säsong. Det formella beslutet är ännu inte fattat, men allt talar för att högsta serien kommer att utökas till 32 omgångar, vilket alltså innebär 16 hemmamatcher.

– Alla är överens om att vi måste spela fler matcher, konstaterar Tommy Eriksson.

Förslaget som nu ligger är att serien ska utökas med sex omgångar. Det innebär att de fjorton lagen delas in i två pooler där man möter lagen i samma pool vid tre tillfällen.

Mer läsning

Annons