Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lif-målvakten knäskadad

Mitt i säsongsförberedelserna har Lif Lindesberg åkt på en tung skadesmäll.

Annons

Rutinerade förstamålvakten Sebastien Ehnevid lär inte kunna spela något mer under försäsongen. 31–åringen, som återvände till Lif Lindesberg från norska Drammen inför förra säsongen, har skadat knät och de första rapporterna tyder på ett uttänjt ledband.

– Först var jag rädd att det skulle vara ett korsband men det verkar bara vara ett ledband och då blir jag borta i 3–6 veckor, säger Ehnevid som nu har målsättningen att bli spelklar till allsvenska premiären hemma mot Varberg den 24 september.

– De säger att smärtan inte är så stort problem. Det är mer att knät är instabilt så det skulle säkert gå att spela med skydd om det skulle behövas.

Han fick smällen

under den avslutande träningsmatchen i den gångna helgens träningsturnering i Karlskrona.

– Jag räddade ett skott och hoppade sen upp från liggande för att rädda returen. Då landade jag fel och det kändes äckligt just då. Jag spelade ändå klart halvleken men pratade med deras sjukgymnast i halvtid, vi hade ingen sjukgymnast med oss. Han trodde att det var ett uttänjt ledband och tyckte inte att jag skulle spela klart resten av matchen, säger Ehnedvid som kommer att undersökas ytterligare inom kort.

Därmed saknas målvakten när Lif Lindesberg spelar Bergslagen Sparbank cup hemma i Lindesberg arena i helgen. Där väntar matcher mot elitserielagen Önnered och Ricoh samt norska Lilleström.

Läs mer inför Bergslagen Sparbank cup i fredagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning via länken nedan.

Mer läsning

Annons