Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lif mot ödeskval – hela våren

Sjätte raka förlusten. 
Nu kan snart inte ens ett mirakel rädda ett kantstött Lif Lindesberg från den utdragna kvalserien. 
– Det är bättre att vi får spela matcher där än att vi blir nia eller tia och säsongen tar slut, säger Lif-tränaren Ilija Puljevic efter 25–32 (13–12) mot Guif.  

Annons
Ilija Puljevic och Lif Lindesberg har nu förlorat sex raka matcher i elitserien.

En bra halvlek räckte inte. Trots att den första kanske var årets bästa. Lif LIndesberg släppte in 20 mål i den andra halvleken och noterades för den sjätte raka förlusten i elitserien. En förlust som med bara fyra omgångar kvar av grundserien nu alltmer börjar likna kvicksand för Lindesberg.

Upp till HK Malmö, ovanför kvalstrecket, är det sex poäng. Till Skövde på slutspel sju poäng. Åtta poäng återstår att spela om.

"Slutspel når vi inte"

– Slutspel når vi inte. Hur det ser under vet jag inte exakt just nu. Men jag tycker ändå det är bättre att få förlänga säsongen och kvala än att hamna på plats nio eller tio och inte få spela mer över huvud taget, säger Ilija Puljevic, vars lag är näst sämst i serien och möter jumbon Helsingborg borta på måndag.

OV är sex poäng efter Lif men har en match mindre spelad.

– Jag tycker ändå vi gjorde en riktigt bra första halvlek mot Guif. Förhoppningen var att vi kunde hålla tätt i början av den andra halvleken också och fortsätta spela som vi gjort. Men vi orkade inte, säger Puljevic, som fick se Guif rycka ifrån i mitten av den andra halvleken.

"Hade inte kraft"

– Vi har haft många sjuka. Två-tre spelare har haft diarre. Tobias Warvne har också haft problem med magen och var inte hundra. Binai Aziz och Jacob Nelson har också haft känningar. Oskar Erixon åkte på en lårkaka. Vi hade inte kraft hela vägen. Men kul att se David Jacobsen göra en så stark debut i målet. Han får åka med ner till Helsingborg också.

Läs mycket mer om matchen och Lifs utsatta läge i fredagens NA, papperstidningen!

Kvalserien

Från och med den här säsongen har Svenska handbollförbundet infört en kvalserie till elitserien.

Där möts lag 11-13 i elitserien (i dagsläget IFK Kristianstad, H 43 och Lif Lindesberg) samt lag 2-4 i allsvenskan (i dagsläget Hästö, Tumba och Önnered).

Lagen spelar en dubbelserie hemma/borta och de tre bästa lagen spelar elitserien 2010/2011.

Kvalserien inleds helgen 27-28 mars och avslutas 6 maj.

Mer läsning

Annons