Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lif-succé på rivalens cup

Lif Lindesbergs damjuniorer har fått en dröminledning på Järnvägen cup. Två stora vinster i rad har tagit laget till final.

Annons
Lif Lindesbergs lagkapten Louise Fahlén och Joline Jakobsson gladdes över starten på Järnvägen cup.

En lördag i slutet av maj i Hallsberg. Värme, sol, glass och bara en allmänt fin känsla utomhus? Nej, verkligen inte. När klassiska Järnvägen cups första dag avgjordes, bjöds samtliga deltagande lag, funktionärer och åskadare på en hemsk uppvisning av vädergudarna. Regnet öste ned konstant, vindarna blåste kalla och det gjorde förutsättningarna för att spela bra handboll undermåliga.

Men ett lag som fixade sina uppgifter på det, minst sagt, leriga gräset var Lif Lindesbergs damjuniorer. Efter att ha börjat med att derbyslå ÖSK Ungdom stort, 15–8, väntade en 2x20 minuters lång duell med Stockholmsklubben Kungsängen.

Lif gjorde ingen besviken i det mötet, heller. Laget greppade initiativet omedelbart, och släppte sedan aldrig Kungsängen nära. 12–5 skrevs slutresultatet till – mycket tack vare flera fina mål av mångsidiga Joline Jakobsson, som även spelar division 1-fotboll i ÖSK Söder, och en skicklig målvakt i Amanda Magnusson.

Lindesberg står på maximala fyra poäng i och med de två segrarna, och avslutar gruppspelet genom att möta Lidingö i morgon, söndag. Sedan väntar en final i A-slutspelet, då ÖSK och just Lidingö spelade lika i sin match under eftermiddagen.

Följ utvecklingen av Järnvägen cup i sin helhet här (extern länk).

Reporter David Flatbacke-Karlsson och fotograf Per Groth var på plats. Läs mer om Lifs succé och se en fin samling bilder i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.

Mer läsning

Annons