Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lif utan chans mot Sävehof

(UPPDATERAD 21.53) Lif Lindesberg inledde starkt men förlorade – som vanligt – mot mardrömslaget Sävehof.
Gästerna vann till slut med klara 30–22 (13–12) i Lindesberg arena.

Annons
Tobias Warvne och Lif Lindesberg förlorade igen.

Oavgjort mot Kristianstad. Förluster mot Redbergslid och Lugi.

Men när Lif Lindesberg stod för motståndet gjorde Sävehof precis som vanligt. Nämligen vann enkelt.

Visserligen har Lif fått med sig oavgjort en gång, men vid övriga 18 tillfällen som lagen har mötts under de sex senaste säsongerna har Sävehof vunnit.

- Vi har som en morot inför varje match mot Lindesberg att de aldrig ska få vinna över oss, säger Sävehofstjärnan Jonathan Stenbäcken.

Hur många matcher har du varit med och vunnit?

- Jag tror att jag är uppe i 14-15 stycken. Det är väl så att vissa lag passar oss bättre än andra och Lindesberg har vi haft lätt mot. Vi har under alla år varit lite mer fysiska och även spelskickligare. Ett snäpp bättre helt enkelt, konstaterar Stenbäcken.

Din syn på den här matchen?

- Vi kom ganska laddade med tanke på den down-period som vi varit inne i. Vi lade mycket fokus på vår egen prestation och att man måste betala ett pris för att vinna, säger Stenbäcken som inte var lika lyckosam i onsdagens match som när lagen möttes i Partillebohallen.

Då gjorde Stenbäcken makalösa 20 mål! Den här gången nöjde han sig med sju varav fem straffar.

Närmast för Sävehof väntar Champions legue-spel, borta mot Kolding.

- Jag ser bara fördelar med Champions league även om vi inte har någon chans att ta oss vidare. Det är nya upplevelser varje gång och väldigt lärorikt, tycker Stenbäcken.

Lif Lindesberg stod i alla fall emot bra i en halvlek och hade faktiskt 13-13 i början av den andra. Tio mållösa minuter förstörde dock kvällen och efter att Sävehof gått fram till 18-13 var resterade del en transportsträcka.

- Vi spelade jättebra i början då vi hade fint flyt i anfallsspelet med några snygga upprullningar. Tyvärr håller vi inte i 60 minuter utan släpper gradvis på satsningarna framåt, säger Jacob Nelson som fick mycket speltid på nio meter.

 - Jag gjorde några bra saker, men även några mindre bra. Mycket handlar om tajming för min del, konstaterar Nelson som gjorde tre mål på åtta skottförsök.

Läs mer om matchen i torsdagens NA, papperstidningen

Mer läsning

Annons