Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindestjärnan: ”Man är frustrerad”

”Solis” toksågar egna lagets spel efter förlusten mot Skånela.

Annons

Tabellmässigt har Lindesberg häng på kvalspel till elitserien och har allt att spela för. Men spelmässigt har laget inte fått det att lossna på hela säsongen. Det menar lagets mittnia Richard ”Solis” Eriksson.

- Man är frustrerad. Nu har vi inget spel som fungerar och inte haft det på hela säsongen, tycker jag. Det är något vi får jobba på. Vi får bestämma oss hur vi vill ha det helt enkelt, säger han efter torsdagens förlust hemma mot Skånela med 20-24.

- Det där flytet i anfallsspelet har inte funnits där. Vi har spelat okej i några matcher och gjort det individuellt bra. Givetvis har det inte sett så här dåligt ut i alla matcher, men det har inte flutit på och vi har inte haft den där fullträffen än i år, fortsätter han.

Lindesberg var äntligen tillbaka i den gamla hallen i Idrottshuset där laget inte hade spelat sedan elitserietiden då laget flyttade till Lindesberg arena 2010. Richard Eriksson tycker det var synd att Lif inte kunde bjuda på ett mer publikbefriande spel i ”nostalgimatchen” i Örebro.

- Man märker det mest på publiken, att de är så entusiastiska. Det är synd bara att vi inte kan bjuda på en show. När vi spelade här förut var det alltid show, men nu står vi och trampar i ingenmansland och tar inga kliv. Då är det nog inte så kul att titta på oss, säger han.

Om det var fart och fläkt när laget spelade torpedhandboll i Idrottshuset för fem år sedan är det rättvist att säga att det var en motsatt matchbild mot Skånela.

- Vi gör åtta mål i första halvlek. Att vi gör så få har nog inte hänt så länge jag har spelat. Inte vad jag kommer ihåg. Att vi bara gör 20 totalt är på tok för dåligt, säger "Solis" som själv bidrog med tre mål.

Lindesberg är två poäng bakom Aranäs och VästeråsIrsta i allsvenskan med en match mer spelad. Laget måste upp en placering från den nuvarande femteplatsen för att nå kval, något Eriksson inte har gett upp.

- Jag tror fortfarande vi kan höja upp det här. Om vi ska till kvalserien eller inte är bara upp till oss, säger han.

Lindesbergs nästa match spelas borta mot Tyresö den 3 februari.

Mer läsning

Annons