Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordahl målbäst när Lif vann

Lif Lindesberg tog tredje raka segern i och med vinsten i derbyt hemma mot VästeråsIrsta. Och matchens bäste målskytt blev kantspringaren Ricky Nordahl med sina åtta fullträffar.

Annons

I halvtid hade Lif Lindesberg bara gjort nio mål och låg under med två. För mer än hälften av Lindesbergs målproduktion stod Ricky Nordahl - hela fem mål.

- Alltid kul att sätta dit några bollar. Men det viktigaste är att vi vinner. Och nu har vi tre raka - det är riktigt bra, säger Nordahl.

På de tre inledande matcherna har han mäktat med 21 mål. Ett snitt på sju mål per match.

- Helt okej resultat för min del. Det är ingenting att hymla om. Jag hoppas att jag kan hålla i det, säger Nordahl.

Formen är med andra ord bra?

- Det vore dumt att säga något annat. Men framförallt visar vi att hela laget har en bra form. Detta trots att Fatlum (Ahmeti) är skadad och saknas på planen.

I den andra halvleken gjorde Nordahl de tre resterande målen. Då klev även den hårdskjutande högernian Jacob Nelson fram, som totalt hittade rätt fem gånger.

- I andra halvlek lossnade det för hela laget. Vi var mycket bättre bakåt och tryckte dit bollarna framåt. Vi visade att vi är ruskigt starka när vi fortsatte att mala på. Vi ska möta något riktigt bra lag om de ska lyckas vinna mot oss när vi spelar bra handboll, säger han.

Matchen slutade 26-22 efter att Lif-grabbarna lagt i en högre växel i andra halvlek och toppar nu serietabellen efter tre spelade matcher i allsvenskan.

Mer läsning

Annons