Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyström blir ny tränare i Lif

Herman Arenvang blir av allt att döma kvar som tränare i Lif Lindesberg.
Och han får nytillträdde sportchefen Ulf Nyström som kollega.
– Jag kan inte bara stå vid sidan och titta på, säger Nyström.

Annons
Ulf Nyström har hittat en ny målvakt.

För bara några dagar sedan blev det definitivt klart att Lif Lindesberg efter sex säsonger i elitserien spelar i allsvenskan till hösten. Men redan nu har klubben startat förberedelserna för att försöka ta sig tillbaka till högsta serien så snabbt som möjligt.

Ett första steg blir att Ulf Nyström, videoanalytiker i landslaget och ny sportchef i Lif, även kommer att fungera som tränare tillsammans med Herman Arenvang.

– Vi för samtal med Herman, men det blir förmodligen så, säger Nyström som inte tänker låta spelarna få någon lång vila innan träningen inför nästa säsong drar igång.

Av med filttofflorna

– Vi kan inte låta grabbarna gå runt och dröna i filttofflorna för länge. Nu jäklar gäller det att komma tillbaka på banan igen och vi tänker inte lägga någon allsvensk ribba för vår verksamhet utan fortsätta på den inslagna vägen, säger Nyström.

Nyström har tidigare tränat klubbar som Djurgården, Skövde och Tumba och har de senaste åren jobbat som utbildningsansvarig på Stockholms handbollsförbund.

– Jag har hunnit samla på mig en hel del erfarenhet, konstaterar Nyström.

Mikael Martinsson, som den här säsongen tränade Lif tillsammans med Arenvang, blir kvar i klubben, men i en annan roll.

– Han kommer att få en central roll i arbetet med våra egna talanger. Han har redan en koppling där i sitt jobb på handbollsgymnasiet, säger Nyström.

Läs hela intervjun i torsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons