Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyström får lämna Lif

Lif Lindesberg lyckades inte ta klivet upp i elitserien.
Även utanför planen går det tungt. Föreningen är åter på väg mot en stor förlust och tvingas nu säga upp sportchefen Ulf Nyström.

Annons
Herman Arenvang och Ulf Nyström.

Lif Lindesberg var under sina första säsonger i elitserien ett ekonomiskt föredöme med många fina resultatmässiga år. Men nu ser det betydligt sämre ut för föreningen.

Under tisdagen meddelade Lif att man för fjärde året i rad är på väg mot en förlust. Den här säsongen pekar siffrorna på ett minus på mellan 550 000 och 600 000 kronor.

Klubben har haft ett stort eget kapital som man har kunnat täcka de senaste årens förluster med, men nu är det kapitalet förbrukat. Därför måste man nu göra kraftiga nedskärningar på kostnadssidan.

Som ett första steg har därför styrelsen i Lif Lindesberg beslutat att säga upp sportchefen Uffe Nyström, vars sejour i klubben därmed endast blev ettårig.

"Det är med stor sorg i hjärtat detta beslut tagits och styrelsen är mycket medveten om att stor kompetens kommer att försvinna ur klubben", säger klubbchefen Tommy Eriksson i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons