Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt kvalmotstånd upprör ÖSK

Från Kungälv hemma på onsdag - till H65 Höör borta.
Det hastigt och olustigt ändrade kvalmotståndet upprör ÖSK.
– Parodi. Vi kommer kräva förbundet på pengar, säger sportansvarige Lars-Åke "Pinnen" Johansson.

Annons
Tomas Dunder, här som tränare i ÖSK, stannar i Hellton.

På måndagskvällen bestämde sig division 1-vinnaren Nacka efter en utdragen historia att nobba spel i elitserien kommande säsong. Det innebar att tabelltvåan Tyresö erbjöds platsen - och tackade ja. Så långt inga konstigheter. Men de kommer nu.

För ÖSK innebär det hastigt och olustigt nytt kvalmotstånd i elitseriekvalet. Två gånger om om det går riktigt bra. I stället för Kungälv hemma på onsdag väntar nu H65 i Skåne i kvalets första fas. Vinnaren ställs sedan mot IVH Västerås i ett helt avgörande slutkval.

– Det är jättegalet. Förbundet har sagt till oss att vara inställda på att spela mot Kungälv och ordna arrangemanget till den hemmamatchen. Det har vi gjort och lagt ut pengar för det. Nu kommer vi kräva förbundet på de utgifterna, säger  Lars-Åke "Pinnen" Johansson, vars lag nu av allt att döma blir tvunget att åka till Höör för match redan på onsdag.

– Vi får väl se hur det blir. Vi kommer kolla upp möjligheterna till att flytta matchen en dag. Men det är väl tveksamt om Höör kommer gå med på det. Oavsett vad skulle de inlett kvalet hemma den dagen och är nog inte jättesugna att byta dag. Returen i Örebro måste sedan spelas innan veckan är slut, så det blir lördag eller söndag.

Tomas Dunder är tränare i ÖSK:

– Det har varit lite kaotiskt det här. Vi har scoutat Kungälv och jag skulle få två filmer på dem hem i brevlådan i morgon, nu blir det plötsligt Höör i stället. Skulle vi ta oss vidare från första omgången tror jag ändå det blir bättre att möta IVH än Spårvägen. Då blir det derbykänslor inblandade.

Så kvalar ÖSK

I stället för möten med Kungälv i två matcher väntar nu H65 Höör. I stället för att inleda hemma tvingas ÖSK börja borta på onsdag. Returen spelas i Örebro på lördag eller söndag.  

Vinnaren i det kvalet möter sedan IVH Västerås i stället för Spårvägen som det först var bestämt. Bäst av tre matcher väntar då. IVH Västerås kommer att ha hemmaplansfördel i två av matcherna. Detta för att laget senast tillhörde elitserien.

Mer läsning

Annons