Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK dumpar Krasnova

Det blir ingen Anastasia Krasnova i ÖSK Handboll.
Elitserieklubben tackar nej till den ryska stjärnan och jagar nu istället förstärkning på annat håll.
– Hon sa själv: "Jag är ingen ledare." Och det är en ledare vi behöver, säger ÖSK:s sportchef Magnus Iggström.

Annons

Krasnova har provtränat med elitserienykomlingen ÖSK Handboll under en knapp vecka, men någon fortsättningen i klubben blir det inte för den 21-åriga ryskan som närmast kommer spanska Vicar Goya Koppert.

– Hon är inte den speltypen som vi behöver just nu. Vi behöver en ledare på planen som kan gå in och göra mål, helt enkelt. Anastasia har andra bra kvaliteter, men hon är inte riktigt den spelare vi hoppats att hon skulle vara, säger Magnus Iggström.

Nu fortsätter istället ÖSK:s jakt på en stjärna – men det är inte alls säkert att klubben hinner göra klart med någon spelare innan serien drar igång nästa måndag.

– Vi söker framförallt ute i Europa. Vi har kontakter, och det är nära till hands att det kommer hit någon mer spelare. Förhoppningsvis inom en 14-dagarsperiod, men det är inte så stor sannolikhet att vi har någon här redan till seriepremiären, säger Iggström.

Krasnova flyger tillbaka till Moskva i morgon, och enligt Iggström kommer hon antagligen att försöka ta en plats i sin förra klubb Dinamo Volgograd.

Jonas Brännmyr019-15 50 08

[email protected]

Mer läsning

Annons