Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK får möta landslagsstjärna

Här är IVH Västerås första psykning mot ÖSK inför elit-seriekvalet. Förra landslagsstjärnan Jessica Enström, 33, kallas in med omedelbar verkan för att skrämma slag på ÖSK.

Annons

 – Bara ett bevis på att de är nervösa att möta oss, kontrar ÖSK-tränaren Tomas Dunder. 

Få spelare i svensk handboll har sådan status som Jessica Enström. Mittnian bar fram IVH Västerås till semifinal mot Skövde så sent som förra året innan hon bestämde sig för att sluta med handbollen.

Då hade hon varit proffs Tyskland, Norge och Danmark, noterats för 110 A-landskamper och deltagit i EM 2006 och OS 2008.

Nu kallas hon in för att knäcka ÖSK i de stundande kvalmatcherna till elitserien. Den första i Idrottshuset i Örebro på fredag kväll.

–Jag måste nog säga att jag inte är så jättesugen för formen är inte där den var när jag slutade och jag har inte tränat så mycket i övrigt. Statistiskt så brukar elitserielagen klara kvalet, men det handlar väldigt mycket om psyket också eftersom elitserielagen har mer press på sig och det är väl där som det kan det knyta sig, säger hon till Sveriges Radio.

ÖSK:s tränare Tomas Dunder till NA:

–Ja vad ska man säga, klart jag blev förvånad. Hon är ju något av en legendar, säger Dunder som trots IVH:s blixtvärvning av den gamla stjärnan inte skakar sönder knäskålarna av nervositet.

–IVH var och såg oss när vi vann den senaste kvalmatchen mot Höör och att de nu väljer att göra så här måste väl bara vara ett bevis på att det är nervösa att möta oss. Vi har ett helt annat publiktryck än vad de är vana vid i Västerås.

Hur försämras era chanser nu?

–Det vet jag inte. Jag vet inte om det är positivt eller negativt för oss. Vi har fortfarande bara allt att vinna och då blir det roligare med en landslagsstjärna på planen.

–Dessutom kan jag tycka att det är märkligt att de gör så här. Vad ska deras spelare tänka som ändå spelat ett helt år och plötsligt får sitta nu. Är beslutet taget utan deras vetskap tycker jag man klipper av hälsenorna på tjejerna. De är ju trots allt elitspelare, säger Tomas Dunder, som avslöjar att ÖSK jobbar stenhårt för att få till ett så stort publiktryck som möjligt.

–Bland annat finns det en facebookgrupp som heter ÖSK vs Västerås Handboll Damer och som redan har 145 medlemmar som ska gå på matchen. Det är tre gånger så många som vanligt och det är bara tisdag än. Det lovar gott.

Mer läsning

Annons