Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK jagar Engblom

ÖSK:s handbollsdamer siktar högt inför uppflyttningen till elitserien.
NA kan avslöja att klubben jagar Mats Engblom som ny tränare.
– Vi ska diskutera tränarfrågan på söndag. Allt hänger så löst fortfarande, säger klubbens ordförande Eva-Lotta Ardermark Nilsson.

Annons

Mats Engblom gjorde stor succé i Lif Lindesberg som han coachade mellan åren 2004-2008. Med sin ”tornado-handboll” etablerade han de brandgula i elitserien och laget blev en frisk fläkt i handbolls-Sverige. De senaste åren har Engblom kamperat i hop med Staffan Olsson i Hammarby men nu kan han vara på väg tillbaka till länet. Engblom (som har familj och boende i Lindesberg) har enligt uppgifter till NA fått en förfrågan om att ta över som ny tränare för ÖSK:s damlag inför nästa säsong.

  – Ingenting är klart ännu men vi har sett över tränarfrågan och kommer att diskutera den vidare på söndag. Allt är så löst ännu så jag kan inte säga mer än så i nuläget, säger ordföranden Eva-Lotta Ardermark Nilsson.

Utgående kontrakt

Mats Engblom har också ett förflutet som damtränare i Eslöv och H65 Höör. Och han stänger inga dörrar för att återvända till damhandbollen.

– Allt handlar om vilken målmedvetenhet individerna har. På herrsidan är den ofta högre lägre ner i divisionerna men på elitnivå är det ingen skillnad, säger Engblom.

Hans kontrakt med Hammarby går ut efter den här säsongen men Engblom är fåordig när det gäller intresset från ÖSK.

– Det har jag inga kommentarer till, säger han.

Mer läsning

Annons