Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Richard möter Lif hemma

 I eftermiddag inleds Bergslagen Sparbank cup i handboll.
Lindesberg börjar med att möta HK Malmö med före detta Lif-spelaren Richard ”Solis” Eriksson i laget.

Annons

– Det blir speciellt att komma hem och spela. Hoppas att det kommer mycket folk så att man taggar till lite extra, säger Eriksson.

Richard Eriksson gör sin tredje säsong i Malmö efter flytten från Lif Lindesberg. I våras gick skåningarna till slutspel där man slutade sist i kvartsfinalserien. Den här säsongen ser Malmö ut att bli ännu starkare.

– Vi har fått flera nya spelare och har inte tappat några tunga pjäser. Vi är två-tre klasser bättre, säger Richard.

Vassa nyförvärv

Bland nyförvärven i Malmö märks framför allt Fredrik Lindahl från FC Köpenhamn och målvakten Oscar Jensen från Lugi. Men även spelare som Rasmus Skram, Aalborg, och Hampus Svännel, H43, har sett till att truppen har spetsats ordentligt.

– Vi ska snacka målsättning under helgen i Lindesberg, men givetvis siktar vi på att bli bättre än förra säsongen, säger Eriksson.

Hur ser du annars på elitserien?

– Den blir bättre den här säsongen. Drott och Sävehof kommer att vara vassare och även Alingsås och Guif blir tuffa. Sedan hoppas ju vi att kunna vara med där uppe och slåss.

Vad tror du om Lindesbergs chanser?

– Jag tycker nog att de borde bli lite starkare med Mikael Johansson och Erik Axelsson i laget. De kommer att passa bättre in i spelet än de killar som var på deras positioner tidigare. Erik kommer att bidra med en hel del, både bakåt och framåt, tror ”Solis”.

Hur är din egen dagsform?

– Helt okej. Vi har delat på speltiden hittills och det känns som jag inte riktigt har kommit in i spelet än. Det är jag och Christoffer Geissler som konkurrerar på mittnio-positionen och den som är bäst får spela. Vi får se vad coachen säger framöver.

Malmö reste till Lindesberg redan under gårdagen och kommer under veckoslutet att bo på Stadshotellet.

– Det kommer nog att kännas lite konstigt att bo på hotell i Lindesberg, men det får väl gå det också.

Har du varit inne i nya arenan?

– Jag har varit inne en vända och tittat. Det blev jäkligt fint och jag tror att den kommer att bli ett lyft för hela staden. Tror säker att de kommer att fylla den flera gånger den här säsongen. Skillnaden mot Idrottshuset är att alla som går dit kommer att se bra.

Jacobsen vilar

I Lif Lindesberg saknas Robert Jangmo som skadade vänsterhanden under förra veckans träningsturnering i Uddevalla. Tränaren Mikael Martinsson berättar också att David Jacobsen ersätts av Filip Ahlström som reservmålvakt bakom Sébastien Ehnevid. Dessutom saknas axelskadade Niklas Warvne.

– David Jacobsen har problem med ett hopparknä och vår sjukgymnast säger att han endast kan stå en match under cupen. Vi har ännu inte bestämt vilken det blir, säger Martinsson.

Spelschema Bergslagens Sparbank cup

Fredag 27/817.00: Lugi–Guif

19.15: Lindesberg–Malmö

Lördag 28/8

16.00: Guif–Malmö

18.15: Lugi–Lindesberg

Söndag 29/8

12.00: Malmö–Lugi

14.15: Lindesberg–Guif

Spelplats: Lindesberg arena.

Mer läsning

Annons