Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelar i solparadiset – tvingas stanna inne

I dag reser tre av ÖSK:s största talanger mot UVM och semesterparadiset Dominikanska republiken.
Med en svettig order: Solförbud.
– Vi får inte vara i solen varken på tränings- eller matchdag, säger Linn Larsson.

Annons
Linn Larsson, ÖSK.

Ett mer exotiskt VM-land än Dominikanska republiken får man leta efter. För ÖSK-trion Linn och Lina Larsson samt Sara Johansson handlar det om ett letande som snart är över. På onsdagen reser ÖSK-talangerna till Lund för att träna med övriga spelare i UVM-truppen.

30 grader varmt

På torsdagen börjar sedan den 19 timmar långa resan som tar dem till Dominikanska republiken i Västindien. Där blir de kvar i två veckor.

– Det känns hur kul som helst. Först visste jag inte var det låg exakt. Men det här blir häftigt, säger Linn Larsson, som via Köpenhamn, London och Miami anländer till huvudstaden Santo Domingo i Dominikanska republiken sent på torsdagen.

Där väntar först och främst att ruska av sig jetlagen och tidsskillnaden på sex timmar. Sedan 30-gradig värme och en elak luftfuktighet som svenskar inte är helt vana vid. Men någon stekarsemester på playan kan ÖSK-trion glömma.

”Hoppas på fri soldag”

– Ja vi har solförbud. Det brukar vi ha med landslaget. Då måste vi hålla oss från solen både dagar vi tränar och spelar matcher på. Men förhoppningsvis kan vi få någon fri dag att bada på.

Läs hela intervjun i onsdagens NA, papperstidningen!

Så spelar Sverige

UVM spelas i Dominikanska republiken den 2–12 augusti. ÖSK representeras av talangerna Linn och Lina Larsson samt Sara Johansson. Sverige har lottats in i grupp C där även Frankrike, Ungern, Kongo och Kazakstan ingår.

Sveriges matcher och klockslag, svensk tid:2/8 22.00: Sverige–Kongo.

4/8 00.00: Sverige–Frankrike.

5/8 20.00 Ungern–Sverige.

7/8 22.00 Kazakstan–Sverige.

Mer läsning

Annons